02 Φεβρουαρίου 2013

Μιχελάκης: Φορολόγηση μόνο της μη ενυπόθηκης ακίνητης περιουσίας

Την ανάγκη ουσιαστικής και αποτελεσματικής προστασίας του ακινήτου ζήτησε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, προτείνοντας τη φορολόγηση μόνο του μη ενυπόθηκου τμήματος της ακίνητης περιουσίας.

Δηλαδή αν κάποιο ακίνητο έχει αξία 100.000 ευρώ και αποκτήθηκε με δάνειο 60.000 ευρώ και καταβολή μετρητών 40.000, να φορολογείται μόνο για τα 40.000 ευρώ και όχι στο σύνολό του.

Ο κ. Μιχελάκης γνωστοποίησε ότι για το θέμα αυτό θα καταθέσει τη Δευτέρα σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας τη φορολόγηση αποκλειστικά και μόνο της μη ενυπόθηκης ακίνητης περιουσίας.

«Ο κατασκευαστικός κλάδος, που αποτελούσε παραδοσιακά την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, με περισσότερα από 150 επαγγέλματα να σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την οικοδομική δραστηριότητα, διέρχεται σήμερα την δυσκολότερη και κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε την ανάγκη λειτουργίας του φορολογικού συστήματος ως εργαλείου τόνωσης της αγοράς ακινήτων και κατ’ επέκταση αναθέρμανσης της εθνικής μας οικονομίας.