09 Φεβρουαρίου 2013

Χάρρυ Κλυνν, ο κόσμος δε γελάει με τις παπαριές αλλά μαζί σου


Έχει ξεφύγει τελείως ο πρώην Καραμανλικός (θυμάσαι Χάρρυ όταν έλεγες ότι ο μόνος πολιτικός που σε βοήθησε ήταν ο Καραμανλής αν και ήσουν αριστερός;) ΣΥΡΙΖΑίος Χάρρυ Κλυνν και νομίζει ότι όσοι τον διαβάζουν τον πιστεύουν... η πλάκα είναι ότι και οι αριστεροί τον κοροϊδεύουν. Δείτε τι του γράφουν στο twitter:





Το "έγκυρο" άρθρο στο οποίο αναφέρετε είναι το παρακάτω:

Με την κρίση χάσαμε την υπερηφάνειά μας όμως μπορούμε ακόμη να βγάλουμε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο" αναφέρει στο Reuters ο 56χρονος πρώην οικοδόμος Δημήτρης που ακολουθεί... καριέρα ρακοσυλλέκτη - με αρκετή επιτυχία.

"Πολλοί γελάνε, ωστόσο από τα σκουπίδια μπορείς να βγάλεις τα προς το ζην. Και οι νέοι αντί να κάθονται όλη μέρα σε καφετέριες θα ήταν καλύτερο να κάνουν το ίδιο" σημειώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Δημήτρης δούλευε ως οικοδόμος για 42 χρόνια ωστόσο δεν μπορεί να επιβιώσει καθώς η αγορά των ακινήτων έχει "βουλιάξει" και το 50% των συναδέλφων του στην Ελλάδα έμειναν άνεργοι από το 2007.

Όταν άρχισε να μαζεύει σκουπίδια έκρυβε το πρόσωπό του για να μην τον αναγνωρίσουν όμως σήμερα είναι περήφανος για την νέα του τέχνη καθώς μάλιστα αποδίδει, αφού υπάρχουν ημέρες που οι εισπράξεις του φτάνουν ως και τα 200 ευρώ.

"Στην αρχή φορούσα κουκούλες και μαντήλια γιατί δεν ήθελα να με αναγνωρίσουν καθώς ντρεπόμουν. Ήταν δύσκολα αρχικά αλλά στη συνέχεια μπήκα στο πνεύμα της δουλειάς. Τί άλλο να κάνεις όταν δεν υπάρχουν μεροκάματα;" αναφέρει ο 56χρονος που έχει έναν 26χρονο άνεργο γιο και μία κόρη που τελειώνει το γυμνάσιο.

Το επώνυμο του κ. Δημήτρη δεν αναφέρεται καθώς η εργασία του δεν είναι από αυτές για τις οποίες κανείς κρατά ακριβή λογιστικά βιβλία, ωστόσο ο ίδιος χαίρει σεβασμού μεταξύ των γειτόνων του που συχνά τον καλούν για να του δώσουν παλιές και άχρηστες συσκευές που πάνε προς... ανακύκλωση και άλλα πράγματα.

Το γεγονός ότι είναι Έλληνας του δίνει ένα "πλεονέκτημα" έναντι των αλλοδαπών συναδέλφων του τους οποίους κυνηγά η αστυνομία, όπως αναφέρει.