17 Φεβρουαρίου 2013

Επίθεση κατά Τσίπρα από τον Μάκη Βορίδη - Νέο επεισόδιο Βορίδη – Βούτση

Λάβρος κατά του Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν. Δ. Μάκης Βορίδης ο οποίος εξαπολύει δριμύτατη επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως «όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λάθος, αν και πράγματι χρειάζονται παρεμβάσεις στην κυβερνητική πολιτική, τις οποίες δεν επισημαίνει».

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Μάκης Βορίδης τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας λέει ασήμαντα πράγματα» και «παράγει πολιτική νομιμοποίηση στην πραγματική ακροδεξιά» γιατί όπως υποστηρίζει «ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης ως ακροδεξιά, απενοχοποιεί τον όρο γιατί τον συνδέει με πολιτικές ορθολογικές, νόμιμες, σχεδόν αυτονόητες».

Τέλος, ο Μάκης Βορίδης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον κάλεσε να «συνειδητοποιήσει ότι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς τελείωσε και ότι οι ψευδοαξίες της γενιάς του Πολυτεχνείου ενταφιάστηκαν».

Απαντώντας στην επίθεση του κ. Βορίδη, ο Νίκος Βούτσης, Γραμματέας της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, είπε: «ο κ. Βορίδης υπήρξε και είναι υμνητής και των τριών μνημονίων. Σήμερα είναι πλέον και υμνητής εναντίον της εφημερίδας «Αυγή», ως συνήγορος της υποψήφιας νέας διαπλοκής, πάνω στα ερείπια της χώρας μας». Συνεχίζοντας ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «ο Μ. Βορίδης καλλιεργεί επί της ουσίας το προγραμματικό άνοιγμα προς τη Χρυσή Αυγή, όπως και τα στελέχη της ΝΔ, που το υλοποιούν από κοινού στο όνομα της Νέας Δημοκρατίας». Ανεβάζοντας τους τόνους είπε πως ο Μ. Βορίδης είναι «διαχρονικά, φορέας ακραίων συντηρητικών απόψεων, πρόσφατα για τα ναρκωτικά, τη θανατική ποινή, το τζαμί στην Αθήνα, τους μετανάστες, την ιθαγένεια, τη δυσανεξία του «νόμου και της τάξης», απέναντι σε όσους αντιστέκονται». Επίσης, τον κατηγόρησε για αντιαριστερό παραλήρημα λέγοντας πως «η κρίση και η απόγνωση του λαού μας δεν υπάρχουν πουθενά μέσα στο αντιαριστερό παραλήρημα, με κορωνίδα ότι «οι ψευδοαξίες της γενιάς του Πολυτεχνείου ενταφιάστηκαν».

matrix24.gr