14 Φεβρουαρίου 2013

Το εγκεφαλικό του άφησε μόνιμη βλάβη: Ο Ρουπακιώτης αποκάλεσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή Εθνάρχη... αλλά επιμένει στις ύποπτες διατάξεις

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι βουλευτές της ΝΔ ακούγοντας στη Βουλή τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να αποκαλεί τον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή Εθνάρχη.


Ο κ.Ρουπακιώτης έκανε αναδρομή στις νομοθετικές παρεμβάσεις που έκανε ο αείμνηστος πρόεδρος ως προς τη λειτουργία της Δικαιοσύνης από το '74 και μετά τις οποίες και επαίνεσε.

Μάλιστα βουλευτές της ΝΔ που ανήκουν στην Καραμανλική πτέρυγα έλεγαν οτι «αφού και ο Ρουπακιώτης αποκαλεί τον Κωνσταντίνο Καραμανλή Εθνάρχη η αποδοχή του πολιτικού που άλλαξε τη μοίρα τη Ελλάδας είναι καθολική».

Επιμένει στα επίμαχα άρθρα

Ανυποχώρητη παρά τις προσπάθειες συμβιβασμού που καταβάλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης εμφανίζεται η κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ καθώς επιμένει να καταψηφίσει τα άρθρα του νομοσχεδίου περι ναρκωτικών που υποχρεώνουν τα ανώτατα δικαστήρια να αναψηλαφούν αποφάσεις για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωδικαστήρια.

Κατά τη νέα συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ο κ. Ρουπακιώτης εξήγησε ότι προστίθεται άρθρο με το οποίο ξεκαθαρίζεται ότι τα εθνικά δικαστήρια θα αναψηλαφούν υποθέσεις μόνο όταν δεν συντρέχουν λόγοι εθνικού ή δημόσιου συμφέροντος. Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός επιχείρησε να καθησυχάσει εκείνους που επικαλούνταν το παράδειγμα της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» και τις αλυτρωτικές της αξιώσεις.

Όμως η ΚΟ της ΝΔ επιμένει στην αρνητική της θέση με το σκεπτικό που αναφέρει ότι «με αυτά τα ζητήματα δεν παίζουμε! Ποιος μας εγγυάται ότι ο κάθε δικαστής θα κρίνει πότε συντρέχει λόγος εθνικής ασφάλειας και πότε όχι. Τα εθνικά μας δικαστήρια δεν θα μετατραπούν σε επαρχιακά των ευρωπαϊκών».