05 Φεβρουαρίου 2013

Αυτή είναι η πλέον γραφική: «Πολιτικός κρατούμενος» ο γιός μου... «απαλλοτρίωσε» την τράπεζα...«επίταξε» το αυτοκίνητο!

Τελικά δεν υπάρχει ένας σοβαρός γονιός των τσόγλανων να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη από την κοινωνία;

Στις "6μέρες" του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να παραχωρήσει δηλώσεις η μητέρα του Γιάννη Μιχαηλίδη, ενός από τους τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης, εξηγώντας για ποιο λόγο δεν θέλει το παιδί της να κάνει μήνυση στους αστυνομικούς:

"Γιατί είναι πολιτικοί κρατούμενοι, αν και όλοι τούς αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν θέλουν να θυματοποιηθούν. Ό, τι πράττουν και λένε είναι πολιτική άποψη σταθερή και ακέραια".

Πηγαίνοντας η ίδια πίσω στις ημέρες της Κοζάνης, ο Γιάννης Μιχαηλίδης μετέφερε στην μητέρα του την εικόνα του ίδιου με ένα μπουφάν ριγμένο στο κεφάλι του και αστυνομικούς να τον κλοτσούν.

"Ήξεραν ποιος είναι. Είχε τρία εντάλματα σε βάρος του. Έβριζαν την μάνα του και τον χτυπούσαν", περιγράφει η ίδια. Σύμφωνα με την μαρτυρία του 25χρονου, "οι 4", μετά την σύλληψή τους, είπαν στους αστυνομικούς να μην πειράξουν τον οδοντίατρο, το αυτοκίνητο του οποίου είχαν "επιτάξει".

Ωστόσο, λέει δεν γλίτωσε τις "ψιλές" παρόλο που έδειχνε την ταυτότητά του στους αστυνομικούς.

"Οταν τον είδα για πρώτη φορά την Κυριακή, έτσι παραμορφωμένο, λιποθύμησα. Είχα δέκα λεπτά στη διάθεσή μου". Και συνεχίζει: "Νομίζω ότι και ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει τον εαυτό του εάν δει την φωτογραφία που κυκλοφόρησε. Κανείς δεν σκέφτηκε τους συγγενείς, τα αδέρφια του. Είναι εικόνα αυτή;", αναρωτιέται η ίδια.

Όπως της είπε άλλωστε, δεν θέλει πλέον να πάει για εξετάσεις, καθώς είναι πολύ επώδυνη η διαδικασία της μεταφοράς του, έτσι όπως είναι δεμένος πισθάγκωνα.

"Αυτά τα παιδιά δεν έχουν ψεύδη. Ό, τι κάνουν είναι στάση ζωής. Αυτό θέλω να πω για το γιο μου", ολοκληρώνει η μητέρα του φερόμενου ως ύποπτου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς".

Γνώριμος στη ΓΑΔΑ ο τοξοβόλος

Εγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως ο "Τοξοβόλος του Συντάγματος", όταν τον Φεβρουάριο του 2011, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην Πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το... τόξο του και από την τσάντα που είχε μετατρέψει σε φαρέτρα έβγαλε ένα βέλος και επιχείρησε να το ρίξει προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Νωρίτερα ο φωτογραφικός φακός τον είχε συλλάβει να εκτοξεύει βέλη προς το Κοινοβούλιο.

Μόλις έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς συνελήφθη, ωστόσο αντιστάθηκε και χρειάστηκε μία διμοιρία για μπορέσει να τον συλλάβει.

Ο πατέρας τους, Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, γνωστός μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής όταν είχε συλληφθεί ο γιος στα επεισόδια στο Σύνταγμα είχε σπεύσει να υποστηρίξει το παιδί του.

Τότε δήλωνε πως ο νεαρός Γιάννης είναι οικολόγος και δεν ανήκει σε κάποιο μπλοκ ή κάποια οργάνωση.

Τον είχε χαρακτηρίσει ως ένα καλλιεργημένο παιδί με σπουδές – φοιτητής στο ΑΠΘ - και βαθύτατα σκεπτόμενο άτομο. Βέβαια είχε υπογραμμίσει πως έχει κάποιες ιδεολογικές τάσεις φίλα προσκείμενες στον αντιεκκλησιαστικό χώρο.