11 Φεβρουαρίου 2013

Βολές Βαλαβάνη κατά Τσίπρα για εγκατάλειψη του αντιμνημονιακού αγώνα

[Και αυτή στη φώτο (Αμαρίλντα) Βαλαβάνη λέγεται... την έβαλα γιατί αν βάλω τη Βαλαβάνη του ΣΥΡΙΖΑ θα τρομάξετε... ούτως ή άλλως από πολιτική τα ίδια αξίζουν]

Πριν από λίγες μέρες γράφαμε για το….άνοιγμα του Προέδρου Αλ. Τσίπρα προς την Αριστερή Πτέρυγα του.

Πάμε λίγο παρακάτω.

Ελάχιστες μέρες αργότερα ο πάλαι ποτέ επικεφαλής Αλ. Αλαβάνος, εξαπέλυσε επίθεση προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για “εκστρατεία υπεράσπισης του ευρώ.”

Τι έχουμε τώρα;

Από το βήμα της Κ.Ε. η στενή φίλη του Αλ. Αλαβάνου Ν. Βαλαβάνη κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πρόδωσε» τον αγώνα κατά του Μνημονίου και ότι επέδειξε «θρησκευτική λατρεία» προς τον Ομπάμα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει «ιδεολογικό έλλειμμα» και «έλλειψη αξιοπιστίας» στο κόμμα της Αριστεράς.

Η Ν. Βαλαβάνη αποτελούσε πάντα τον καλό και συνδετικό κρίκο της Αριστεράς με τον ΔΟΛ, αλλά και μία σειρά ανθρώπων της αριστερής διανόησης.

Τι είπε η κ. Βαλαβάνη;

“Στη συνάντηση Πέρες αποτύχαμε να δώσουμε στίγμα, στη συνάντηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δώσαμε ένα στίγμα εξαιρετικά μαλακό, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα που ακολουθεί η χώρα μας αδύναμο, στη συνάντηση με Σόιμπλε δε βγήκε ξεκάθαρο στίγμα στην ελληνική κοινωνία, ενώ στη δε συνάντηση με το ΔΝΤ το στίγμα υπήρξε μάλλον στρεβλό, αφού αντί να βγει προς τα έξω η υπαναχώρηση του ΔΝΤ ως προς το μνημόνιο, βγήκε προς τα έξω μια θρησκευτικού τύπου λατρεία προς τον Ομπάμα και τις αξίες του αμερικανικού έθνους»

Με άλλα λόγια η κ. Βαλαβάνη τόνισε αυτό που λέμε όλο αυτό το διάστημα:

Πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κινείται χωρίς στρατηγική, με μία λογική χυδαίου οπορτουνισμού και κυρίως εγκλωβισμένος στην ετερότητα των συνιστωσών του.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η παρουσία του Αλ. Αλαβάνου και η κριτική της Ν. Βαλαβάνη μόνο τυχαία δεν είναι.

Βλέποντας πως υπάρχει χώρος πλέον στα “αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ”, επιδιώκει να ασκήσει τη δική του παρέμβαση, εκπροσωπώντας ένα σημαντικό κομμάτι της Αριστερής Πτέρυγας.

Πολλά μάλιστα στελέχη του αναρωτιόντουσαν κατά τη διάρκεια της Κ.Ε.: Που ήταν όλα τα στελέχη μας στο λιμάνι τη μέρα της επιστράτευσης; Γιατί δεν κατέβηκε ο Αλ. Τσίπρας;

Πάντως, το ρεπορτάζ λέει πως δεν το έκανε για να μην παρομοιαστεί -και πάλι- ως ένας νέος “δακρύβρεχτος Γ. Παπανδρέου”.

Vanzetti
http://www.antinews.gr/2013/02/11/203705/