19 Φεβρουαρίου 2013

Κεδίκογλου κατά κομμουνιστών ΕΣ(ΣΔ)ΗΕΑ για το ενημερωτικό μπλακάουτ κατά την επίσκεψη Ολάντ

Με ένα σκληρό σχόλιο κλιμάκωσε την αντιπαράθεσή του κατά της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά την απόφαση της Ενώσεων Συντακτών να επιμείνει στην απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης την ώρα που θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για «συνήθεις κομματικές σκοπιμότητες» και καταλογίζει ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο καλεί με δηκτικό τρόπο «να μαζέψει τους εργατοπατέρες» της ΕΣΗΕΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων υπέκυψε στις συνήθεις κομματικές σκοπιμότητες και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ειδησεογραφικό μπλακάουτ στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

»Με τον τρόπο αυτό οι εργατοπατέρες της ΕΣΗΕΑ όχι μόνο απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι αδιαφορούν πλήρως για τα πραγματικά προβλήματα των δημοσιογράφων σήμερα, αλλά και ότι δεν διστάζουν να πλήξουν και τη διεθνή εικόνα της πατρίδας, εν ονόματι του κομματικού συμφέροντος.

»Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία της χώρας να επιχειρούν να «πνίξουν» την είδηση μιας πολύ σημαντικής επίσκεψης ενός φίλου ηγέτη που έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα.

»Καλούμε τον κ. Τσίπρα, έστω και την τελευταία στιγμή, να τους μαζέψει».

Υπενθυμίζεται ότι οι ενώσεις συντακτών κήρυξαν εικοσιτετράωρη απεργία από τις 06:00 της Τρίτης έως τις 06:00 της Τετάρτης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ, οι συντάκτες συμμετέχουν στους αγώνες των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ της Τετάρτης.