Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα... Η Νίκη Τζαβέλα «διόρισε» την κόρη της στην Ευρωβουλή μέσω χάρης συναδέλφου τηςΗ ευρωβουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Νίκη Τζαβέλα ξεπέρασε το εμπόδιο της απαγόρευσης πρόσληψης συγγενών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κόρη της Θεοδώρα. Τη βοήθησε σε αυτό ο έτερος ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Σαλαβράκος ο οποίος δήλωσε την κόρη της στο δικό του επιτελείο και με αυτό τον τρόπο της εξασφάλισε την παρουσία της στις Βρυξέλλες.


Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή μισθό των συνεργατών των Ελλήνων ευρωβουλευτών, καθώς το ποσό ορίζεται κατά περίπτωση. Συνήθως, ο μέσος όρος των αποδοχών για τους συνεργάτες κυμαίνεται γύρω στις 3.000 ευρώ και σε αυτά προστίθεται ένα επίδομα της τάξεως των 500 ευρώ εκτός έδρας.

Συνολικά κάθε ευρωβουλευτής έχει στη διάθεσή του ένα μηνιαίο κονδύλι της τάξης των 19.000 ευρώ με τα οποία καλύπτει τις αμοιβές των συνεργατών του, τα έξοδα του γραφείου του καθώς και τα έξοδά του κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων που διεξάγονται στο Στρασβούργο.

Οσα από αυτά δεν τα δικαιολογεί ως έξοδα οφείλει να τα επιστρέφει, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν δεν χρειαζόταν να δώσει κανέναν λογαριασμό.

iefimerida.gr

2 σχόλια:

  1. 7.000 Eurw καθαρά. (+ άλλες over the counter απολαβές, π.χ. ιδιωτικά σχολεία της κοινότητας, παιδικοί σταθμοί, γυμναστήρια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λεφτά που παίρνουν ,εκτός του μισθού τους(7.000 + όλες οι υπόλοιπες διευκολύνσεις)είναι 24.000 τον μήνα!Φυσικά κάνουν ΄΄αλλαξοκολιές΄΄!Ο ένας βάζει τους δικούς του, στο γραφείο του άλλου.Άρα, τα μισθά,πάνε σε οικογενειακές τσέπες!!!!Όταν, πράγματι,καταλάβει ο κόσμος τον λόγο ύπαρξης και δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,θα είναι πολύ αργά.Απλά,κάντε έναν λογαριασμό,πόσες δεκάδες χιλιάδες αργόσχολοι,υψηλόμισθοι υπάλληλοι υπάρχουν και θα τρελαθείτε.Για παράδειγμα,αν δείτε το κτήριο όπου στεγάζονται οι χιλιάδες αρμόδιοι υπάλληλοι για την ΚΑΠ(κοινή αγροτική πολιτική)στις Βρυξέλλες,δεν υπάρχει!!!!!Πόσα είναι τα μισθά;;;;10-15.000 ευρώ το μήνα ανά υπάλληλο.Όσα κερδίζει ένας αγρότης από 100 στρέμματα καλαμπόκι στον κάμπο της Δράμας.Ή ένας άλλος αγρότης από 30 στρέμματα πορτοκαλιές στην Βαλένθια!Άμα το μάθουν,θα τους πάρουν με τα σκεπάρνια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή