18 Φεβρουαρίου 2013

Χερούλι για το καζανάκι της τουαλέτας του έκανε το Όσκαρ που κέρδισε διάσημος Έλληνας

Για τους μεγάλους δασκάλους που γνώρισε στην ζωή του μίλησε -μεταξύ άλλων- ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε σε εβδομαδιαία εφημερίδα.

«Ο Βασίλης Φωτόπουλος, ο οποίος το 1964 κέρδισε βραβείο Όσκαρ για τις σκηνογραφίες του στην ταινία του Κακογιάννη ''Ζορμπάς ο Έλληνας'' είχε τοποθετήσει το συγκεκριμένο αγαλματίδιο ως...
χερούλι της αλυσίδας που κρεμόταν από το καζανάκι της τουαλέτας του. Μου λέει ''Αυτή είναι η σωστή χρήση''». Μια από τις συναρπαστικές ιστορίες που διηγήθηκε ο καταξιωμένος ηθοποιός στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News.

Εκεί που επίσης θυμήθηκε την αντίδραση του Γιάννη Τσαρούχη όταν άκουσε τα τανκς να περνούν μπροστά από το σπίτι του την 21η Απριλίου «Το πραξικόπημα της χούντας τον βρήκε στο Κολωνάκι-τότε έμενε εκεί. Ανοίγει το πρωί της 21ης Απριλίου τα παράθυρα και βλέπει στο δρόμο τα τανκς. Και χαιρετάει τους φαντάρους, λέγοντας ''Παιδιά καλημέρα. Τι έχουμε εδώ; Γυρίζει πολεμική ταινία ο Τζέιμς Πάρις;''».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τις διαφορές στις συνθήκες δουλειάς ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους ηθοποιούς, θυμήθηκε το παρασκήνιο του γυρίσματος από το «Βλέμμα του Οδυσσέα». «Γύριζα το ''Βλέμμα του Οδυσσέα'' με τον συγχωρεμένο τον Αγγελόπουλο. Εμείς όλοι ήμασταν μες στα χιόνια και τη λάσπη και ο Χάρβεϊ Καϊτέλ είχε θερμαινόμενο τροχόσπιτο με γυμναστικά όργανα και προσωπικό γυμναστή, ένα μάγειρα που του ετοίμαζε τα γεύματα, μια γυναίκα που του έπλενε τα ρούχα, έναν που κράταγε το κείμενο και τον βοηθούσε να μάθει τα λόγια του και μια ψυχοστηρίκτρια η οποία του ανέλυε τον ρόλο. Είχε ένα συνεργείο έξι ατόμων γύρω του. Και έλεγες ''Στάσου, ρε. Με τους ίδιους όρους δουλεύουμε;''».

iefimerida.gr