03 Φεβρουαρίου 2013

Ο Βορίδης, ο Στουρνάρας και ο μαρξισμός

Αιφνιδιάστηκαν κάποιοι για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε ο βουλευτής Αττικής της ΝΔ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης στο μείζον ζήτημα της φορολόγησης ακινήτων.

«Δεν γίνεται να περιμένουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση να τη φέρουν οι φόροι στα ακίνητα. Είναι λάθος πολιτική και δεν θα φέρει έσοδα» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Βορίδη η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο μνημονιακό «στρατόπεδο». Όσοι βέβαια γνωρίζουν τον άνδρα, ξέρουν πολύ καλά ότι η αντίδραση του ... φιλομνημονιακού Βορίδη δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετική λόγω ιδεολογίας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το notioanatolika.gr η αντίδρασή του στα περί αυξημένης φορολόγησης των ακινήτων ήταν περίπου αστραπιαία. Ο λόγος ήταν η μαρξιστική αντίληψη εξουθένωσης των ιδιοκτητών ακινήτων μέσω της αυξημένης επιβολής φόρων, που φαίνεται να έχει υιοθετήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η οποία αντιβαίνει τις ιδεολογικές αρχές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.

Από εκεί και πέρα βέβαια ακούστηκαν πολλά περισσότερα όπως το γεγονός ότι κάποιοι θυμήθηκαν ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν έχει ουδέποτε απομακρυνθεί επί της ουσίας από τις επιταγές του πατέρα του Θανάση Στουρνάρα ο οποίος διετέλεσε, μεταξύ άλλων και γραμματέας του ΕΑΜ Φθιώτιδας και Εύβοιας.

Σχήμα οξύμωρο θα πείτε ένας γόνος αριστερής οικογένειας και στέλεχος της ΚΝΕ να υπογράφει το πιο σκληρό πακέτο περικοπών όλων των εποχών για τον ελληνικό λαό. Όμως ο υπουργός Οικονομικών έχει ρίζες και οι ρίζες υπάρχουν όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να ξεχαστούν!

Οι καλοί λογαριασμοί

Βέβαια ο κ. Στορυνάρας λίγες ώρες μετά την «έκρηξη» Βορίδη – αλλά και αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη – έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής επιπλέον φόρων στα ακίνητα. Η... τεχνική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Αττικής είχε πιάσει τόπο.

Στον οποίο «τόπο» έσπευσε την επόμενη ημέρα να δώσει σάρκα και οστά ο κ. Βορίδης ώστε να μην υπάρξουν οι οιεσδήποτε παρανοήσεις στο μέλλον: «Οι αρχές που ετέθησαν από τον υπουργό Οικονομικών είναι απολύτως ευκρινείς και με ικανοποιούν κιόλας. Πρώτον, δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση. Δεύτερον, υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Μένουν να δούμε τις λεπτομέρειες για αυτό τον ενιαίο φόρο. Τρίτον εξορθολογισμός του συστήματος των αντικειμενικών αξιών. Τέταρτον, μελετάται η μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων», διευκρίνισε ο κ. Βορίδης. Έτσι δηλαδή γιατί «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

http://www.notioanatolika.gr/index.php/parapol/515-o-voridis-o-stournaras-kai-o-marksismos