18 Φεβρουαρίου 2013

Ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα κόπλεξ της αναπηρίας του ο Πιστόριους: Απαγόρευε τα ψηλά τακούνια και τα σκουλαρίκια-Έτρεχε σαν τρελός και πυροβολούσε για πλάκα...

Καινούρια στοιχεία συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την προβληματική συμπεριφορά του Όσκαρ Πιστόριους.

Πρόσωπα από το περιβάλλον του μιλούν για τον αθλητή στα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Αφρικής και αποκαλύπτουν σκοτεινές πτυχές του χαρακτήρα του.
Η εφημερίδα «The Star οf Johannesbourg» πήρε συνέντευξη από τον πρώην ποδοσφαιριστή Μαρκ Μπάτσελορ, ο οποίος έδειξε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας το σημάδι στον τοίχο εστιατορίου του Γιοχάνεσμπουργκ από σφαίρα που έριξε ο Πιστόριους πριν από δυο εβδομάδες. Ο αθλητής προσποιήθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα και η εξήγηση που δόθηκε τότε στους πελάτες ήταν ότι εξερράγη μια φιάλη υγραερίου.

Σύμφωνα με τον Μπάτσελορ, η σχέση του Πιστόριους και της πρώην φίλης του Σαμάνθα Τέιλορ δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένη. Η νεαρή γυναίκα έχει δηλώσει ότι ο αθλητής οδηγούσε με ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα, ότι την αγνοούσε όταν τον παρακαλούσε να μειώσει ταχύτητα και ακόμα ότι της απαγόρευε να φοράει ψηλά τακούνια και σκουλαρίκια.

Επίσης, ο πρώην διευθυντής του Λυκείου του αθλητή στην Πρετόρια, Μπιλ Σρόντερ, υποστήριξε ότι ο Πιστόριους βρισκόταν συνεχώς υπό μια «απίστευτη πίεση». «Αναρωτιέται κανείς τι ρόλο έπαιξε η απίστευτη πίεση στην οποία βρισκόταν συνεχώς ο Όσκαρ. Ελπίζω μόνο να υπάρχουν ελαφρυντικά. Ελπίζω να ήταν ένα ατύχημα και όχι μια εν ψυχρώ δολοφονία. Όμως, τίποτα δε θα είναι όπως πριν. Ένας μύθος κατέρρευσε», τόνισε.

Ο Σρόντερ πρόσθεσε ότι ο Πιστόριους δεν αναφερόταν ποτέ στη φίλη του κατά τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες. «Δεν μιλούσε ποτέ για τις φίλες του μαζί μου. Γνώριζα ότι είχε επιτυχία στις γυναίκες γιατί ήταν όμορφος και χαρισματικός», προσέθεσε.

Από την πλευρά της, η οικογένεια Στέενκαμπ έσπασε τη σιωπή της από τη στιγμή που της παραδόθηκε η σορός της Ρίβα, την Παρασκευή, στο Πορτ Ελίζαμπεθ. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνειδητοποιήσουμε και να ξεπεράσουμε αυτήν την τραγική απώλεια. Αυτό που θέλουμε είναι απαντήσεις, απαντήσεις στο ερώτημα γιατί η όμορφη κορούλα μας πέθανε με τέτοιον τρόπο», δήλωσε η μητέρα της, Τζουν Στέενκαμπ.