09 Φεβρουαρίου 2013

Καλώς το νιούμερο που θυμήθηκε να τα χώσει στον Καραμανλή!

Σκληρή κριτική στον Κώστα Καραμανλή και στην τελευταία κυβέρνηση του, στην οποία, όπως υποστηρίζει, οφείλεται εν πολλοίς η εκτόξευση του ελλείμματος, έκανε σήμερα μέσω... facebook, ο δημοφιλής πολιτικός άνδρας που λεγεται Σκυλακάκης.

Ο "λαοφιλής" (λέμε και καμιά παπαριά...) πολιτικός,που δεν εξελέξη ποτέ με σταυρό, λέει τα εξής:

"Επειδή διαβάζω για τη διαμάχη Στουρνάρα-Καραμανλικών για το έλλειμμα του 2009 να υπεθυμίσω αυτό που στην ημεδαπή αντιπαθούμε όπως ο διάβολος το λιβάνι. Τα πραγματικά στοιχεία όπως τα αναγνωρίζει η Eurostat και η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Το έλλειμμα το 2008 ήταν 10% του ΑΕΠ και το 2009 που ο κ. Κ. Καραμανλής κυβέρνησε μέχρι τον Οκτώβριο 15,4%. Όσο για τις δημόσιες δαπάνες (αυτές που μετρούν στο έλλειμμα Γενική Κυβέρνηση) αυτές το 2003 ήταν -σε σταθερές τιμές του 2000- 70 δις, το 2008 έφτασαν τα 90 και το 2009 τα 97 δις. Ως ποσοστό του ΑΕΠ αντίστοιχα από 45% στο 49% και το 53% αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τη γνώση των πραγματικών περιστατικών, υπήρχε εκτεταμένη παραποίηση στοιχείων καθώς μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2009 γωρίζαμε από τα επίσημα στοιχεία ότι το έλλειμμα του 2008 ήταν 5% και το έλλειμμα του 2009 (που στον προϋπολογισμό είχε ψηφιστεί ότι θα είναι 2% του ΑΕΠ), εμφανιζόταν μέχρι τον Ιούνιο να είναι 4% του ΑΕΠ και τον Σεπτέμβριο στο 6% του ΑΕΠ, με βάση τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις της εποχής. Η δε Τράπεζα της Ελλάδος αν και ανεξάρτητη ουδέποτε έδωσε στον ελληνικό λαό έστω και κατά προσέγγιση την εικόνα της πραγματικότητας"

Απορία του parapolitika.gr: Γιατί αυτά δεν τα έλεγε δημόσια όταν τοποθετείτο επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ; Δεν ήξερε τότε ότι το έλλειμμα είχε εκτοξευτεί ή τότε εμπρός στον παχυλό μισθό του ευρωβουλευτή το... ξέχασε;