13 Φεβρουαρίου 2013

Τον Στίβεν Σίγκαλ προσέλαβε η αστυνομία για να βαράει μετανάστες και να φυλάει σχολεία [εικόνες]

O πιο σκληρός σερίφης των ΗΠΑ, ο Τζό Αρπάιο, προσέλαβε τον Στίβεν Σιγκάλ για να ηγηθεί μιας ομάδας προστασιάς των σχολείων από ενόπλους. Άγνωστο αν ο σταρ θα συνεχίσει να εκτελεί παράλληλα τα καθήκοντά του ως συνοριοφύλακας.
«Ο Στίβεν δεν το κάνει αυτό για την δημοσιότητα. Είναι απλά, όπως όλοι μας, ένας πολίτης με ειλικρινές πάθος για την χώρα που θέλει να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει. Το γεγονός ότι θα βιντεοσκοπεί τις προσπάθειές του είναι η τελευταία του προτεραιότητα».

Αυτό δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Χάντσπεθ που δέχθηκε το χέρι βοηθείας που άπλωσε ο άνεργος ηθοποιός και τον έχρισε και επίσημα βοηθό σερίφη -έναντι μισθού 15 δολαρίων την ώρα- με στόχο την εκπαίδευση και την διεύθυνση μιας ειδικής μονάδας της αστυνομιάς που θα κάνει περιπολιά έξω από τα σχολεία προκειμένου να εμποδίσουν πιθανά μακελειά.



Σύμφωνα με το γραφείο του 80χρονου σερίφη (ο οποιός κατηγορείται για σωρεία θανάτων φυλακισμένων) ο Στίβεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος αφού έχει εμπειρία 20 χρόνων στην «αστυνόμευση» και έχει εκπαιδευτεί από τις ειδικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις φιλελεύθερες εφημερίδες της πολιτείας, πρόκειται απλά για ένα διαφημιστικό κόλπο του αμφιλεγόμενου αυτού εκπροσώπουθ του νόμου. Όπως όταν ανάγκασε τους φυλακισμένους να φορούν ροζ εσώρουχα και να ζουν σε σκηνές, όταν έκανε επιδρομές σε γειτονιές Μεξικανών ή όταν έκανε έρευνα για αν ο Ομπάμα ήταν Αμερικάνος ή όχι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο άντρες συνεργάζονται, καθώς ο Σίγκαλ είναι επίσης -από το 2011- μέλος της πολιτοφυλακής συνοριοφυλάκων που έχει οργανώσει η κομητεία.



Ενώ τον Σίγκαλ έχουν προσλάβει και άλλες δυο κομητείες στο Τέξας προκειμένου να εκπαιδεύσει και τα δικά τους σώματα ασφαλείας.

Ενοείται ότι ο 60χρονος σταρ -που μένει μόνιμα στο Φίνιξ- θα έχει μαζί του τηλεοπτικό συνεργείο που θα καταγράφει τα κατορθώματά του.

iefimerida.gr