16 Φεβρουαρίου 2013

Δημοσκόπηση αγνώστου πατρός με οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

[Το περίεργο είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά ποια εταιρία έκανε τη δημοσκόπηση για να μπορουμε να κάνουμε τις συγκρίσεις με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας. Γιατί να πετάμε ένα ξερό "ξανά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις" είναι προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑίων καθώς πχ. στη δημοσκόπηση της PULSE που δημοσιεύθηκε το πρωί, μπορεί η διαφορά να είναι 1,5% υπερ του ΣΥΡΙΖΑ και οι προπαγανδιστές να λένε "πέρασε πάλι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις" αλλά κρύβουν ότι η ίδια εταιρία έδινε 4,5% διαφορά πριν 2 μήνες και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει 2% ενώ η ΝΔ κέρδισε 1%...]

Οριακό προβάδισμα 0,9% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 19,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,45, το ΠΑΣΟΚ 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η Χρυσή Αυγή 8,5%, η ΔΗΜΑΡ 4,1%, το ΚΚΕ 4,8%, η Δράση 1,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,2% και άλλο κόμμα δηλώνει ότι ψηφίζει το 4,2%.

Η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 36,1%.

Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, με οκτώ στους δέκα να θέλουν να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει εάν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι.

Επίσης το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα.

Το 62% δηλώνει θετικό στην κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.