26 Φεβρουαρίου 2013

Παναγιώτης Νικολούδης: Ανίκανες οι εφορίες να κάνουν ελέγχους

Ο επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος κατήγγειλε τη λειτουργία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών

Σφοδρή επίθεση κατά των φοροεισπρακτικών μηχανισμών της χώρας εξαπέλυσε πριν από λίγο από τη βουλή ο επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ τους εφοριακούς ως ανίκανους:

"Έχουμε στείλει δεκάδες αναφορές στις εφορίες. Πέσαμε από τα σύννεφα όταν οι εφορίες μας έλεγαν τι να κάνουμε την πληροφορία που μας στείλατε; Τους δίναμε κουταλιά έτοιμη στο στόμα και δεν μπορούσαν να την εκμεταλλευθούν», είπε ο κ.Νικολούδης κάνοντας λόγο για πλήρη αποτυχία του συστήματος και εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί δεν υπάρχει καμία δυνατότητα από τις ΔΟΥ να ελέγξουν περιπτώσεις προσώπων που έχουν υψηλές καταθέσεις την ώρα που δηλώνουν πολύ χαμηλό εισόδημα.

"Από τη μία το ΣΔΟΕ κάνει ελέγχους, αλλά δεν βεβαιώνει φόρους και από την άλλη οι εφορίες βεβαιώνουν φόρους αλλά δεν έχουν καμία ικανότητα για έλεγχο. Ένας έχει το μαχαίρι, άλλος το πεπόνι και κανείς δεν τρώει" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Νικολούδης. Δίνοντας μάλιστα συνέχεια στο θέμα υποστήριξε ότι ενώ δεξιά κι αριστερά ακούει για φοροδιαφυγή ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ τα μόνα που μπόρεσε να βεβαιώσει η αρχή του ήταν 95 εκατομμύρια ευρώ.