02 Φεβρουαρίου 2013

Στουρνάρας: Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη για τη φορολογία στα ακίνητα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Η συζήτηση κράτησε παραπάνω από τέσσερις ώρες και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε η συνολική πορεία της οικονομίας και οι υποχρεώσεις που έχει η Ελλάδα για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μαξίμου, τόνισε ότι η σύσκεψη είχε το χαρακτήρα επισκόπησης εν όψει του Συμβουλίου Κορυφής και του Eurogroup.

Αναφορικά με το φορολόγηση των ακινήτων, πάντως, δεν βγήκε «λαβράκι» καθώς ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Εξετάζουμε διάφορα σενάρια».

Για το θέμα των αγροτών και των ναυτεργατών ανέφερε «Κοιτάξτε, εξετάζουμε με μεγάλη προσοχή όλα τα θέματα. Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις με τρόπο που να μην διακυβεύσει τη δημοσιονομική προσπάθεια».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Μουσουρούλης ενώ παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.