18 Φεβρουαρίου 2013

Το DNA «δείχνει» τούς δράστες της επίθεσης στη Χαλκιδική-Ελεύθεροι οι 4, συνελήφθη 54χρονος για ηθική αυτουργία

Χειροπέδες πέρασε η ΕΛ.ΑΣ σε ένα 54χρονο κάτοικοι της περιοχής στις Σκουριές Χαλκιδικής με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας της επίθεσης. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τους φυσικούς αυτουργούς, τους δράστες για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Χθες το βράδυ οι τέσσερις προσαχθέντες αφέθηκαν οι ελεύθεροι, όπως είχαν αφεθεί και οι άλλοι 27 που είχαν προσαχθεί αρχικά.


Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, το DNA των δραστών που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, οπότε βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτούς.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της εκτός από τα εμπρηστικά όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες -αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, βεγγαλικά, πυρσούς και τα κενά μπουκάλια, βρέθηκαν επίσης μια κουκούλα προσώπου τύπου full face, κηλίδες αίματος, υπολείμματα τσιγάρων, ένας πυρσός και μια χειρουργική μάσκα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων οι εισβολείς οπλοφορούσαν και αρχικά πυροβόλησαν στον αέρα με καραμπίνες, ενώ είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Από τα επεισόδια τέσσερα άτομα, εργαζόμενοι στο χώρο του εργοταξίου τραυματίστηκαν και ο ένας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου νοσηλεύεται με σπασμένο πόδι και αναπνευστικά προβλήματα.