Τρία χρόνια μετά τον εμπρησμό στη Marfin και τη δολοφονία τριών εργαζομένων, οι αρχές αναζητούν ακόμη σαφείς απαντήσεις για την ταυτότητα των δραστών, που δεν δίστασαν να κάψουν τρεις ανθρώπινες ζωές επειδή επέλεξαν να εργαστούν εκείνη την ημέρα, ημέρα γενικής απεργίας.
Ο ρόλος των δύο υπόπτων που έδειξε η Ασφάλεια ως τους δράστες του εμπρησμού στον Ιανό και στη συνέχεια στην Marfin, δεν αποτιμήθηκε το ίδιο από τους δικαστές, οι οποίοι εντόπισαν μεν κάποιες ενδείξεις σε βάρος των κατηγορουμένων, όχι όμως και στοιχεία ικανά για να τους οδηγήσουν στην προφυλάκιση.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη υπόθεση, η οποία ωστόσο δεν έτυχε της δέουσας προσοχής.
"Δεν αναδείχθηκε από την κοινωνία, όπως αναδεικνύονται άλλες παρόμοιες περιπτώσεις δολοφονιών. Δεν ξέρω γιατί. Γιατί δηλαδή ήταν σε δεύτερη μοίρα να καούν οι εργαζόμενοι μέσα, να μην ξεσηκωθεί η κοινωνία, να θέσει τις δυνάμεις της σε εγρήγορση ώστε να απαιτήσει από τις αρμόδιες αρχές να βρεθούν οι υπαίτιοι;", είπε ο κ. Ρουπακιώτης.
Χθες, ο 32χρονος κατηγορούμενος έδωσε μάχη για να πείσει το δικαστικό συμβουλίο ότι δεν ήταν εκείνος ο άνδρας που πέταξε την φονική μολότωφ στη Marfin. "Συμμετείχα στη συγκέντρωση. Αντιλήφθηκα τη φωτιά στο ύψος της Κλαθμώνος. Όπως όλος ο κόσμος κατευθύνθηκα προς το Σύνταγμα. Φτάνοντας προς την Τράπεζα οι καπνοί αυξάνονταν και αντιλήφθηκα πως άνθρωποι είχαν βγει στα μπαλκόνια και καλούσαν σε βοήθεια. Σοκαρισμένος παρέμεινα για λίγο στο σημείο σκεπτόμενος με ποιο τρόπο θα μπορούσα να βοηθήσω", είπε.
Με αυτή τη θέση ο κατηγορούμενος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αναγνώρισε στις φωτογραφίες από την πορεία τον εαυτό του όπου φορούσε άλλα ρούχα από εκείνα του δράστη, αλλά και το ότι υπήρχαν αντικρουόμενες καταθέσεις αστυνομικών που δεν αναγνώριζαν με βεβαιότητα τον 32χρονο, οδήγησαν τους δικαστές του συμβουλίου στην κρίση ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.
Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε την άποψη ότι τα στοιχεία σε βάρος του είναι ικανά να στηρίξουν την προσωρινή του κράτηση, σε αντίθεση με τον ανακριτή.