11 Φεβρουαρίου 2013

Με τις ευλογίες του Καραμανλή το non paper-απάντηση στον νεροκουβαλητή του κινέζου!

Ποιοι συμμετείχαν στην μυστική σύσκεψη στην Μαβίλη

Όχι μόνο τις... ευλογίες, αλλά και τον πλήρη έλεγχο σημείο προς σημείο του Κώστα Καραμανλή είχε το non paper που κυκλοφόρησε το πρωί της Πέμπτης στους διαδρόμους της Βουλής.
Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Δημοκρατία", η απόφαση για την αποστολή του non paper στις θυρίδες των καραμανλικών βουλευτών και κατόπιν την χέρι με χέρι παράδοσή του σε μια σημαντική μερίδα "γαλάζιων" συναδέλφων τους, ελήφθη την περασμένη Τρίτη στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην πλατεία Μαβίλη. Εκεί, συγκεντρώθηκαν υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας οι Ευάγγελος Αντώναρος, Προκόπης Παυλόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Γιώργος Βλάχος και Νικήτας Κακλαμάνης, οι οποίοι συζήτησαν μαζί με τους Καραμανλή και Αγγέλου, το θέμα των τοποθετήσεων Στουρνάρα σχετικά με τα πεπραγμένα της γαλάζιας διακυβέρνησης την πενταετία 2004-2009. "Πρέπει να απαντήσουμε στοιχεία. Δεν φτάνουν μόνο οι δηλώσεις", ήταν η άποψη ενός εκ των παρευρισκομένων, η οποία υιοθετήθηκε τόσο από τον Καραμανλή, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της παρέας.

Κάπως έτσι, συμφωνήθηκε να λανσαριστεί το επίμαχο έγγραφο, με βάση το βιβλίο του Γιάννη Παπαθανασίου "«Με τη γλώσσα των αριθμών: η αλήθεια για την Οικονομία».