01 Μαρτίου 2013

ΛΠΕ, 20 Φλεβάρη 2014-Τσίπρας: Η επίσκεψη Κορέα (Ισημερινός) έμπρακτη στήριξη της πορείας προς το σοσιαλισμό!

Αθήνα, 28 Φλεβάρη 2014.
ΛΠΕ, Λαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (People's News Agency, PNA). 

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε χθες στη χώρα μας ο Πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα. Η επίσκεψη Κορέα αποτελεί την πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους από τον περασμένο Ιούνιο, όταν η χώρα αποχώρησε από την ΕΕ και την Ευρωζώνη και μπήκε στο στόχαστρο των καπιταλιστών-τοκογλύφων της υφηλίου. 

Τον Πρόεδρο Κορέα υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα στο Αεροδρόμιο Μάρκος Βαφειάδης...
(πρώην Ελ.Βενιζέλος, το μόνο αεροδρόμιο που λειτουργεί ακόμα, αν και σπάνια υποδέχεται αεροπλάνα) ευρύτατο κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κατά την υποδοχή, και με βάση το νέο αντιεθνικιστικό τελετουργικό που επιμελήθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού και Λαϊκής Ιστορίας Πέτρος Τατσόπουλος, η μπάντα παιάνιζε την Διεθνή και επιτυχίες των U2 και του Μάνου Τσάο. 

Ακολούθησε μισωάρη περίπου συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο Κορέα στο Προεδρικό Μέγαρο, με συμμετοχή υπουργών, επικεφαλής κρατικών επιχειρήσεων και συνδικαλιστών από τις δύο χώρες, για ανταλλαγή εμπειριών από τις προσπάθειες του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού. 

Στην συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος Κορέα συνεχάρη την Ελλάδα για τις προσπάθειες που καταβάλει, δηλώνοντας ότι οι προσωρινές δυσκολίες δεν πρέπει να μας πτοούν, αλλά να έχουμε πίστη στο καλύτερο μέλλον που έρχεται. Πρόβλεψε μάλιστα ότι δεν θα χρειαστεί πάνω από 2 ή 3 πενταετή πλάνα για να φτάσουμε το βιοτικό επίπεδο ανεπτυγμένων σοσιαλιστικών κρατών όπως ο Ισημερινός ή η Κούβα, ενώ προσφέρθηκε να στείλει και μερικά κοντεϊνερ με μπανάνες, για τις ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού. 

Εμφανώς ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: "Σπάει επιτέλους η διεθνής απομόνωση της χώρας. Οι λαοί του σοσιαλισμού δείχνουν σήμερα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους. Δεν μας τρομάζει η προπαγάνδα των καπιταλιστών. Ο Ισημερινός του Προέδρου Κορέα είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε! Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός σύντροφοι!". 

Τον λόγο πήρε η Υπουργός Εξωτερικών Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες επισκέψεις, που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει και πάλι στον διπλωματικό χάρτη. Μάλιστα για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται επισκέψεις των επικεφαλής της Χαμάς και της Χεζμπολά, αντιπροσωπείας από την Βόρεια Κορέα και μελών του FARC. 

Την επίσκεψη Κορέα χαιρέτισαν με ανακοίνωσή τους διαπρεπείς άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ο Πιτσιρίκος, ο Στάθης Σταυρόπουλος, η Μπήλιω Τσουκαλά και ο Μανόλης Γλέζος. 

Λόγω της πανελλαδικής απεργίας για διαμαρτυρία για λιώσιμο των πάγων της Ανταρκτικής και της υποβάθμισης των βιότοπων των πιγκουϊνων, δεν θα διανεμηθούν σήμερα τρόφιμα από τα Κρατικά Μονοπώλεια.