01 Μαρτίου 2013

Βουλευτής της ΧΑ θύμισε ποιος κέρδισε τον συμμοριτοπόλεμο... κι ο Δραγασάκης τον έβγαλε "αντισυνταγματικό"!

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του αντιπροέδρου του Σώματος και στελέχους του ΚΚΕ, όταν βουλευτής της Χρυσής Αυγής θύμισε στους κομμουνιστές ποιος κέρδισε στον εμφύλιο... κάτι που σύμφωνα με τον Δραγασάκη ήταν "αντισυνταγματικό"!


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης δήλωσε:

"Πάρτε το χαμπάρι κύριοι, μετά από 64 χρόνια η Χρυσή Αυγή θα γράψει την πραγματική ιστορία. Είμαστε τα παιδιά και τα εγγόνια των νικητών. Η ιστορία σε αυτή τη χώρα γράφτηκε από τους ηττημένους. Τέλος με μας. Δεν είμαστε η ελαφροδεξιούλα που σας χαρίστηκε τόσο καιρό".

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είπε:

"Απολαμβάνω την πίστη στο σύνταγμα της χώρας αυτής. Προχωρούμε στον επόμενο ομιλητή τον..."

Εκείνη την ώρα ακούστηκαν φωνές από την πτέρυγα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που διαμαρτύρονταν για την παρέμβαση του αντιπροέδρου, ο οποίος συνέχισε:

"Χρειάζονται σχόλια, είναι ευθύνη του προεδρείου να κάνει σχόλια όταν ακούγονται ψυχροπολεμικά και εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα σε αυτή την αίθουσα (Φαντάζομαι ότι αν ήταν στο Προεδρείο όταν ο Παναγούλης μιλούσε για λιντσαρίσματα θα του έλεγε να κόψει τις μαλακί@ς... έτσι;). Ε, όχι και θα μας πείτε τι δικαιώματα έχουμε εμείς. Εσείς θα ορίσετε τι δικαιώματα έχει το προεδρείο; Έρχεστε και κάνετε κήρυγμα υπέρ του εμφυλίου πολέμου και θα κάνετε παρατήρηση στο προεδρείο επειδή επισημαίνει το γεγονός;".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν, τόνισε:

"Και η αντίληψη και η πολιτική πρακτική είναι ναζιστική και λειτουργεί ως τάγμα εφόδου και ως το μακρύ χέρι του συστήματος, όταν επισκέπτονται εργοστασιάρχες και τους καλούν να διώξουν αλλοδαπούς εργάτες, και να τους πάνε εργάτες με 15 ευρώ Έλληνες, δείχνει ότι είναι το μακρύ χέρι, όχι της αστικής τάξης, της μεγαλοεργοδοσίας".

Άμεση ήταν η απάντηση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, ο οποίος είπε:

"Ακούμε από ανθρώπους, από μια επιχείρηση κατ' ουσίαν που έπαιρνε σκληρό συνάλλαγμα επί δεκαετίες από τη Σοβιετική Ένωση. Δεν έπαιρνε ρούβλια, δολάρια έπαιρνε. Και να πιάνουν, με ποιο δικαίωμα θα έλεγα, στο στόμα τους τη Χρυσή Αυγή".

Σκληρή ήταν και η απάντηση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα που σε δήλωσή της λίγο αργότερα τόνισε:

"Ο ναζισμός δυνάμωσε στη Γερμανία όταν τσάκισαν το εργατικό κίνημα και όταν μπήκαν οι ναζιστές, αυτοί οι σύγχρονοι σήμερα χρυσαυγίτες, μέσα στα συστήματα της πρόνοιας και της κοινωνικής πολιτικής, δίνοντας επιδόματα στους ανέργους, στις γυναίκες για να γυρίσουν στα σπίτια και με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν υλικό συμφέρον και έτσι διαδόθηκε και εμπεδώθηκε ο ναζισμός".