19 Μαρτίου 2013

Εξοικονόμηση 5 εκατ. για το δημόσιο δια χειρός... Μανούσου

Μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης των τηλεπικοινωνιακών τελών

Σημαντική βοήθεια στην εξοικόμηση πόρων για τον κρατικό κορβανά έδωσε ο Μανούσος Βολουδάκης. Μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης των τηλεπικοινωνιακών τελών επετεύχθη μείωση 10% στα τέλη τηλεπικοινωνιών για τις υπηρεσίες του Δημοσίου που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ μετά από διαπραγμάτευση της αρμόδιας επιτροπής που προεδρεύει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.


Η διαπραγμάτευση έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για την κατακύρωση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2286/1995 για τις δημόσιες συμβάσεις. Οι προς υπογραφή συμβάσεις , θα καλύψουν τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του Δημοσίου για τις υπηρεσίες που είναι ήδη συνδεδεμένες στο δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», μέχρι τη στιγμή που θα υλοποιηθεί το σχεδιαζόμενο έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», το οποίο αφορά την παροχή ολοκληρωμένου πακέτου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε ολόκληρη τη Δημόσια Διοίκηση.

Η μείωση ισοδυναμεί με εξοικονόμηση δαπάνης 4,89 εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο, καθώς το αρχικά προβλεπόμενο ύψος των συμβάσεων ήταν 48,92 εκατομμύρια ευρώ. Η έκπτωση αυτή, υπολογίζεται επί των τελών που μετά από διαγωνισμό με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης είχαν συμφωνηθεί τον Απρίλιο του 2012.

parapolitika.gr