29 Μαρτίου 2013

Ο Αβραμόπουλος ετοιμάζει Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού με μισθό 73.000 ευρώ

[Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάστηκαν αρχικά μιας και η θέση προβλέπεται από το 1983, ενώ καταργούνται 2 άλλες θέσεις και θα εξοικονομηθεί ένα σεβαστό ποσό (δείτε εδώ πόσο)... οπότε διόρθωσα και τον τίτλο (Ρουσφέτι Αβραμόπουλου κ.λπ) μιας και ο αρχικός τίτλος του iefimerida ήταν τελείως παραπλανητικός όπως αποδείχθηκε]

Διάταξη που αφορά τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού με αμοιβή για τον αρμόδιο γραμματέα ύψους 73.000 ευρώ ετησίως ετοιμάζει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στο σχέδιο αντέδρασαν ακόμη και βουλευτές της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «ρουσφετολογική διάταξη». Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά την πρώτη ανάγνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην αρμόδια Επιτροπή είπε ότι «δεν καταλαβαίνω τι χρειαζόμαστε τη γραμματεία αφού υπάρχει αρμόδιος υφυπουργός ο Κώστας Τσιάρας».

Η Ντόρα Μπακογιάννη «κάρφωσε» τον υπουργό Εξωτερικών λέγοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών είναι συνηθισμένο σε μεγαλοπρέπειες». Από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος και τις αντιδράσεις των βουλευτών κατέγραψε ο υφυπουργός Δημήτρης Κούρκουλας, σύμφωνα με τα «Νέα».

iefimerida.gr