30 Μαρτίου 2013

Δείτε πως ο Βρούτσης γλίτωσε τις επιχειρήσεις από εκατομμύρια και χρόνο

Χθες ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασε σημαντικά στοιχεία που ακτινογραφούν την κατάσταση του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα. Μας έδειξε ότι η διαφορά προσλήψεων - αποχωρήσεων, έχει θετικό πρόσημο.

Μας είπε ότι χθες στις 7:30 το απόγευμα, σε όλη τη χώρα είχαμε την εξής εικόνα στον τομέα της εργασίας:

40.130 προσλήψεις και 24.119 αποχωρήσεις (απολύσεις+συνταξιοδοτήσεις).

Αυτά τα στοιχεία έχουν μπει στο σύστημα του Υπουργείου Εργασίας από την 1-3-2013 που άρχισε να εφαρμόζεται ΜΕ ΝΟΜΟ για όλες τις επιχειρήσεις!

Τι είχαμε μέχρι σήμερα;

Η κάθε επιχείρηση ξόδευε δεκάδες εργατοώρες στη γραφειοκρατεία με χειρόγραφα, αλληλογραφία με το ΣΕΠΕ, το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ. Τώρα λοιπόν, ο υπουργός, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και το προσωπικό που βρήκε, δημιούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία μπαίνουν όλες οι επιχειρήσεις με μοναδικό κωδικό, online και δηλώνουν όπως είπαμε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, τις αλλαγές στο προσωπικό τους!

Χωρίς να ξοδευτεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ! Το σύστημα αυτό δεν το έχει ούτε η Τράπεζα Ελλάδος! Υπολογίζεται ότι με αυτήν τη διαδικασία, οι επιχειρήσεις έχουν εξοικονομήσει πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ!

Με το πάτημα ενός κουμπιού λοιπόν, ο κάθε υπουργός εργασίας, ο πρωθυπουργός ή άλλος υπηρεσιακός παράγοντας, θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του, όλα τα στοιχεία που αφορούν την πραγματική εικόνα της εργασίας στην Ελλάδα για το 80% του δυναμικού της!!!

Η ιδέα είναι απλή και προπάντων λειτουργική.

Αποδεικνύει ότι όπου υπάρχει θέληση και εφευρετικότητα, μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα. Η απλότητα είναι η αρχή των πάντων.

Μακάρι να υπάρξουν τέτοιες λύσεις και στα υπόλοιπα προβλήματα γραφειοκρατίας που ταλανίζουν τον δημόσιο βίο της χώρας.

http://neaporeiakilkis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_29.html