30 Μαρτίου 2013

Στουρνάρας: Είμαστε έτοιμοι για την Τρόικα

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε, για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, η νέα σύσκεψη του κυβερνητικού επιτελείου που προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, λίγο πριν την επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικα στις αρχές Απριλίου.

Στη νέα συνάντηση πήραν μέρος, πέραν του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μαζί με τα κορυφαία στελέχη του υπουργείου και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα η συζήτηση αφορούσε την πορεία του Προϋπολογισμού, την προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης της Τρόικα αλλά και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την καλύτερη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων.

Μάλιστα, όταν ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το βαθμό ετοιμότητας της κυβέρνησης, απάντησε πως είναι έτοιμη για την έλευση της Τρόικα.

Παράλληλα, για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να «κλείσουν» όσο το δυνατόν τα εκκρεμή ζητήματα.