12 Μαρτίου 2013

Φόβοι για μεγάλο χτύπημα

Εντονους φόβους εκφράζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για κλιμάκωση των επιθέσεων με την οργάνωση εντυπωσιακού πλήγματος μετά την προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση εκδίκησης σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.


Οι δράστες, όπως όλα δείχνουν, επέστρεψαν έπειτα από 28 μήνες στην ίδια εταιρεία που, την 1η Νοεμβρίου του 2010, έγινε η αιτία για νέες συλλήψεις μελών της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς: ο παγιδευμένος φάκελος που ανεφλέγη στα χέρια υπαλλήλου της εταιρείας κούριερ είχε οδηγήσει τότε στη σύλληψη του Γεράσιμου Τσάκαλου και του Παναγιώτη Αργυρού.

Η βόμβα αποτελούνταν, σύμφωνα με πληροφορίες, από ποσότητα εκρηκτικής ύλης - πιθανότατα δυναμίτιδας ή παρόμοιο μείγμα - και ενεργοποιήθηκε με βραδύκαυστο φιτίλι. Δεν θεωρείται τυχαίο ότι στην προκήρυξη που έστειλε η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στις 25 Νοεμβρίου του 2010 για τα τρομοδέματα, είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στην υπάλληλο η οποία είχε θεωρήσει ύποπτο το τρομοδέμα που είχε παραλάβει και η παρατηρητικότητά της είχε οδηγήσει στις συλλήψεις.

Και επιπλέον υπήρχε η απειλή ότι :«Η πράξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου βρίσκεται εκτεθειμένη στην κοινή λογική και να είναι σίγουρη πως το όνομά της δεν θα λησμονηθεί εύκολα από το νέο αντάρτικο πόλης».



Πηγή: Τα Νέα