25 Μαρτίου 2013

Εννοείται ότι η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τον Πούτιν

Επειδή και σήμερα θα σας γκαστρώσουν στη μαλακ@α ότι αναμένεται σκληρή αντίδραση της Ρωσίας και πουτσ@ς μπλε και επειδή λέει και η μαριονέτα ο Μεντβέντεφ καμιά παπαριά για ξεκάρφωμα:

Ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε με δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίασης και την οριστική απόφαση, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους οτι...
η Τρόικα πριν λήξει την διαπραγμάτευση επικοινώνησε με τη ρωσική κυβέρνηση για να της τη γνωστοποιήσει.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε σήμερα ότι η τρόικα θα είναι σε στενή επαφή με τη Μόσχα, εταίρο και πιστωτή της Κύπρου.

«Φυσικά, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων την έναρξη των οποίων σηματοδοτήσαμε, η τρόικα θα είναι σε επαφή με τη Μόσχα, θα υπάρξουν πολλές επαφές», δήλωσε ο υπουργός μερικές ώρες μετά την επεξεργασία στις Βρυξέλλες ενός σχεδίου διάσωσης για την Κύπρο.

Η Ρωσία έχει χορηγήσει πίστωση 2,5 δισεκ. ευρώ στην Κύπρο, η αποπληρωμή της οποίας θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων.

Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης ότι «υπήρξε μεν φυγή κεφαλαίων από την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα, όμως ήταν περιορισμένη χάρη στο κλείσιμο των τραπεζών».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να δώσει αριθμούς για τα χρήματα που βγήκαν από την Κύπρο τις τελευταίες ημέρες ή να πει πότε θα ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την κεντρική τράπεζα της Κύπρου.

Μεντβέντεφ:Η κλοπή στην Κύπρο συνεχίζεται

Η Ρωσία αντέδρασε με θυμό σήμερα στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο θα επιφέρει βαριές απώλειες στους ξένους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών.

«Κατά την άποψή μου, η κλοπή αυτού που έχει ήδη κλαπεί συνεχίζεται», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία.