30 Μαρτίου 2013

«Ποιος τους πηδάει τους παπάρες του ΣτΕ;»

Α.Πανούτσος, Sportday

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από το να σου λέει ένας άλλος ότι πρέπει να γίνεις ήρωας. Και στην Ελλάδα Καμμένοι και Συριζαίοι αποφασίσανε ότι οι Κύπριοι τα κάνουνε αυτά για να γίνουν ήρωες. Μέχρι τη φωτογραφία και τα λόγια του Ευαγόρα Παλληκαρίδη σηκώσανε στο Ιντερνετ. Σαν η αντίσταση κατά της κατοχής των Αγγλων να έχει κάποια σχέση με το τραπεζικό έλλειμμα. Αλλά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που έμπλεξε τη βία με το μνημόνιο, ακούγεται λογικό.

Τα πάντα είναι λογικά φτάνει να βολεύουνε. Οπως για παράδειγμα ο σεβασμός στις αποφάσεις του ΣτΕ. Κάνουν πριν από πέντε χρόνια την προσφυγή στο ΣτΕ οι κορμοράνοι, βγαίνει η απόφαση ότι τα έργα δεν μπορούν να προχωρήσουν, μένει ο Παναθηναϊκός με τον Βοτανικό στο χέρι και πέφτει πανηγυρισμός. Μπράβο, ΣτΕ, που κοιτάζεις το δημόσιο συμφέρον και όποιος τολμήσει να συνεχίσει τα έργα θα πρέπει να επέμβει η Αστυνομία.

Κάνουν οργανώσεις προσφυγή στο ΣτΕ για το μεταλλείο στις Σκουριές. Αποφασίζει το ΣτΕ ότι όλα γίνονται νόμιμα. Ποιος τους πηδάει τους παπάρες του ΣτΕ; Αν οι οργανώσεις δεν θέλουν να συνεχιστούν οι εξορύξεις θα το σταματήσουν και το ΣτΕ ας λέει ό,τι θέλει. Το συμπέρασμα είναι ότι όλες οι συζητήσεις για τα συντάγματα και τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων γίνονται όσο τα άρθρα και οι αποφάσεις βολεύουνε. Αν δεν βολεύουνε, υπάρχει ο «ακτιβισμός».