03 Μαρτίου 2013

Αποφασισμένος να κορυφώσει την κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης ο Πρωθυπουργός

Οι δημοσκοπήσεις δεν δίνουν την άνεση που θα ήθελε ο πρωθυπουργός για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όμως παρά τις δύσκολες ισορροπίες που είναι υποχρεωμένος να κρατάει στην συγκυβέρνηση και το σκληρό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσει δεν σημειώνει και την φθορά που σε διαφορετική περίπτωση θα είχε υποστεί μια κυβέρνηση.


Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται ικανός να αναπτύξει εκείνη την δυναμική της αντιπολίτευσης για να ωφεληθεί και να αυξήσει τα ποσοστά του, την ώρα μάλιστα που το ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζει καμία αλλαγή από την καθοδική του πορεία.
Τα στοιχεία αυτά φαίνεται ότι ευνοούν τον Πρωθυπουργό να χαράξει ακόμη πιο σκληρή τακτική πόλωσης στην πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.

Οι πληροφορίες θέλουν το επόμενο διάστημα ο Σαμαράς με δηλώσεις του και συνεντεύξεις του στον Τύπο να κορυφώσει τη στρατηγική πόλωσης με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Άλλωστε οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι και κρίσιμοι και για το κυβερνητικό έργο και την οικονομία και ο Σαμαράς πρέπει να διεκδικήσει την απόλυτη στήριξη των συμμάχων του, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά το ρόλο της συγκυβέρνησης.

parapolitika.gr