06 Μαρτίου 2013

Η Άγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε το ελληνικό περίπτερο τουρισμού

Eξαιρετικά σημαντική η παρουσία της Γερμανίδας Καγκελαρίου

Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς την παρουσία της Γερμανίδας Καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ στο ελληνικό περίπτερο,όσον αφορά την προσέλκυση των Γερμανών τουριστών στη χώρα μας ,στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Βερολίνο. Για «μήνυμα», έκανε λόγο από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, ο οποίος την συνόδευε.,


Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λειβαδάς τόνισε τον ισχυρό συμβολισμό της επίσκεψης της Καγκελαρίου, ενώ ανέδειξε και την σημασία της παρουσίας, μαζί με την κυρία Μέρκελ και τον κ.Φούχτελ, σημαντικών παραγόντων της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας, όπως ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ της εταιρείας REWE και ο Μίχαελ Φρέντσελ, Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου για την Τουριστική Οικονομία και πρώην Πρόεδρος της εταιρείας TUI.

Η κυρία Μέρκελ, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αντιπροσωπείας, αναφέρθηκε σε πληροφορίες που διαθέτει, περί θετικής εικόνας σε ό,τι αφορά τον τουρισμό φέτος στην Ελλάδα, πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε και ο κ. Λειβαδάς, μεταφέροντάς της τους θερμούς χαιρετισμούς της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη. Ο Γ.Γ. Τουρισμού, κατά τις συνομιλίες του με τους εκπροσώπους των γερμανικών φορέων τουρισμού, επισήμανε ακόμη τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε πρόσφατα η κυρία Κεφαλογιάννη και υπογράμμισε την βαρύτητα που αποδίδει το υπουργείο στην συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Φούχτελ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «τόσο εξέχουσα» παρουσία της Καγκελαρίου στην έναρξη της ΙΤΒ και έκανε λόγο για ένα «πολύ καλό ξεκίνημα για τον ελληνικό τουρισμό». Χαρακτήρισε δε «μήνυμα» την κίνηση της κυρίας Μέρκελ, η οποία, όπως είπε, «ήλθε εδώ για να μιλήσει με τους Έλληνες φίλους της και με αυτόν τον τρόπο να δώσει ένα μήνυμα». «Γνωρίζετε ότι η Γερμανία είναι πολύ συνδεδεμένη με την Ελλάδα και ότι οι τουρίστες από την Γερμανία επισκέπτονται με ευχαρίστηση την Ελλάδα. Και αυτό ακριβώς υπογράμμισε η Καγκελάριος με την παρουσία της, σήμερα, εδώ», δήλωσε ο κ. Φούχτελ και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την καλύτερη εξέλιξη στην Ελλάδα και, εάν όλοι μας συμβάλουμε από λίγο, τότε αυτό θα είναι καλό για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Οι κύριοι Φρέντσελ και Φίμπιγκ από την πλευρά τους εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για αύξηση των κρατήσεων από την Γερμανία και ανέφεραν ότι, μπορεί να μην βρισκόμαστε ακόμη στο επίπεδο όπου βρισκόμαστε πριν από τρία-τέσσερα χρόνια, αλλά «είμαστε σε έναν καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση». Εξέφρασαν δε την στήριξή τους προς την Ελλάδα και διαβεβαίωσαν ότι εργάζονται προκειμένου «να ενθουσιάσουν και πάλι τον κόσμο» για την χώρα.

Τλεος,να σημειωθεί οτι η άφιξη τουριστών από την Γερμανία στη χώρα μας ηταν πολύ υποτονική την περσινή καλοκαιρινή σεζόν και έτσι αυτη η κίνηση της κ.Μέρκελ εκτός από συμβολική είναι ιδιαιτέρως σημαντική και ελπιδοφόρα.

parapolitika.gr