07 Μαρτίου 2013

Η Μέρκελ λέει στους Γερμανούς να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως προορισμό διακοπών δίνει η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και φροντίζει να ενημερώσει και τους συμπατριώτες της γι αυτό.

Η κ. Μέρκελ επισκέφτηκε την Τρίτη το ελληνικό περίπτερο, στην διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ και κάλεσε τους Γερμανούς να επισκεφτούν τη χώρα μας. Μάλιστα αφού εγκαινίασε την έκθεση με δική της πρωτοβουλία πήγε στο ελληνικό περίπτερο και έδωσε ευχές για μία καλή τουριστική χρονιά.

Οι κρατήσεις τουριστών από τη Γερμανία για φέτος είναι αυξημένες κατά...
15% σε σχέση με πέρσι.

Την κ. Μέρκελ συνόδευε και ο κ. Φούχτελ ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «τόσο εξέχουσα» παρουσία της καγκελαρίου στην έναρξη της έκθεσης κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα «πολύ καλό ξεκίνημα για τον ελληνικό τουρισμό». Χαρακτήρισε δε «μήνυμα» την κίνηση της κυρίας Μέρκελ, η οποία, όπως είπε, «ήλθε εδώ για να μιλήσει με τους Έλληνες φίλους της και με αυτόν τον τρόπο να δώσει ένα μήνυμα». «Γνωρίζετε ότι η Γερμανία είναι πολύ συνδεδεμένη με την Ελλάδα και ότι οι τουρίστες από την Γερμανία επισκέπτονται με ευχαρίστηση την Ελλάδα. Και αυτό ακριβώς υπογράμμισε η Καγκελάριος με την παρουσία της, σήμερα, εδώ», δήλωσε ο κ. Φούχτελ και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την καλύτερη εξέλιξη στην Ελλάδα και, εάν όλοι μας συμβάλουμε από λίγο, τότε αυτό θα είναι καλό για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».