11 Μαρτίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: Δούρου σε Κεδίκογλου: Ξέρουμε ότι δεν έχεις σχέση με το ΕΣΡ... αλλά εμείς θα στα πούμε

Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή μεταξύ του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου και της Ρένας Δούρου με αφορμή την ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του ΕΣΡ να μην μεταδίδουν τα κανάλια τις εικόνες της ένδειας και της εξαθλίωσης των πολιτών.

«Μου φαίνεται -και έχετε ευθύνη για αυτό-ότι τα μέλη του ΕΣΡ ζουν σε έναν παράλληλο κόσμο όπου η εικόνα και το φαίνεσθαι είναι πιο σημαντικά από την επιβίωση των Ελλήνων», τόνισε η κυρία Δούρου.

«Ποια είναι η αγωνία τους, να μεταδίδουν εικόνες τέτοιες που να αποσιωπούν το γεγονός ότι υπάρχει ένδεια, φτώχεια και εξαθλίωση;», διερωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον κ. Κεδίκογλου να απαντήσει «πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε αυτή την απροσχημάτιστη προσπάθεια να φιμωθεί η ενημέρωση στο όνομα της προστασίας του πολίτη. Διότι να σιωπάτε, να σιωπούμε, σημαίνει ότι είμαστε συνένοχοι».

«Δεν έχει δικαίωμα κανένας να διαπομπεύει έναν άνθρωπο χωρίς τη συγκατάθεσή του», απάντησε ο κ. Κεδίκογλου, διευκρινίζοντας ότι απαντά ως πολίτης καθώς το ΕΣΡ είναι ανεξάρτητη αρχή.

«Για άλλη μία φορά θεωρώ ότι αναδεικνύονται οι αντιφάσεις στο δημόσιο και οι εν γένει θέσεις του κόμματός σας. Από τη μία διεκδικείτε μονοπωλιακά το ρόλο του υπέρμαχου των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτικών και από την άλλη είστε έτοιμοι στο βωμό της ψηφοθηρίας και του λαϊκισμού να θυσιάσετε αξίες, δικαιώματα και ελευθερίες που είναι συνυφασμένες με την προσωπικότητα του ανθρώπου», επεσήμανε ο κ. Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η απόφαση του ΕΣΡ προασπίζει και θωρακίζει την αξιοπρέπεια του ατόμου, αποφεύγοντας την εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου πόνου. «Δεν αποτρέπει την πληροφόρηση. Δεν επιτρέπει την διαπόμπευση», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είστε κυβερνητικός εκπρόσωπος έχετε καταστεί κομματικός εκπρόσωπος γιατί για άλλη μια φορά αντί να συζητήσουμε ποιος ευτελίζει τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 2 περί αξιοπρέπειας του ανθρώπου έρχεστε και μου λέτε ότι- ως πολίτης -πάλι πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντιφάσεις», ανταπάντησε η Ρένα Δούρου, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταλαβαίνει την ανεξαρτησία των αρχών «αλά καρτ».

«Γιατί θέλετε να διαπομπεύετε τους πάντες; Είναι σαφής η στρατηγική του κόμματός σας να πλήττετε την διεθνή εικόνα της χώρας με κάθε τρόπο . Και βέβαια το πρόσταγμα το δίνει ο αρχηγός σας. Θυμόμαστε τι έχει πει ο αρχηγός σας σε συνεντεύξεις του για τους επενδυτές, να μην τολμήσουν να έρθουν στην Ελλάδα», ήταν η απάντηση του Σίμου Κεδίκογλου στη δευτερολογία του.


ΚΟΝΤΡΑ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ-ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ από Enikos_gr

enikos.gr