06 Μαρτίου 2013

Νέο βήμα προσέγγισης Κατσέλη-ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το έντονο πολιτικό φλερτ των δύο πλευρών θα προχωρήσει ένα στάδιο παραπάνω με την κοινή παρουσία τους στη διημερίδα που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) και το Levy Economics Institute της Νέας Υόρκης, στις 8 και 9 Μαρτίου στον πολυχώρο «Αθηναΐς» με θέμα: «Έξοδος από την κρίση: Η Πρόκληση της Εναλλακτικής Πορείας».

Η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με την Λούκα Κατσέλη δεν είναι μια προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, αλλά κεντρική επιλογή της Κουμουνδούρου, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι στα διάφορα στρογγυλά τραπέζια της διημερίδας θα συμμετάσχει… σύσσωμο το οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Δραγασάκης, Σταθάκης, Μηλιός, Τσακαλώτος). Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στο τελευταίο από τα τραπέζια διαλόγου, που έχει ως θέμα: «Για τη Συγκρότηση ενός Κοινωνικού Μετώπου Ανατροπής: Αναγκαίες προϋποθέσεις και βήματα». Συνομιλητές του θα είναι ο οικονομολόγος κ. Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, o Ευρωβουλευτής Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Ισπανίας Ζόρντι Σεβίγια και η ίδια η Λούκα Κατσέλη.

Υψηλές συμμετοχές

Εκτός των προαναφερθέντων, στα τραπέζια διαλόγου θα υπάρξουν και άλλες πολιτικές παρουσίες με νόημα. Το «παρών» θα δώσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννυ Ποδηματά, η πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και ο επίσης πρώην υπουργός (και συνιδρυτής, με τη Λούκα Κατσέλη, της «Κοινωνικής Συμφωνίας») Χάρης Καστανίδης.

Από το εξωτερικό, στη διημερίδα θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Levy Economics Institute Δημήτρης Παπαδημητρίου και οι καθηγητές Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, Ντάνι Ρόντρικ, Γιαν Κρέγκελ, Εκχαρτ Χάιν, Γκαμάλ Σολτάν και Ράνια Αντωνοπούλου. Θα παραβρεθεί, επίσης, ο γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων (ΙΤUC), Γουέλινγκτον Τσιμπέμπε και η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικών Νεολαιών Μπεατρίθ Ταλεγκόν (η οποία προσφάτως κατήγγειλε, από βήματης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς την πολυτέλεια στις διοργανώσεις).

Στη διημερίδα θα συμμετάσχει και ο σύζυγος της Λούκας Κατσέλη και πρόεδρος του ΙΝΕΡΠΟΣΤ, Γεράσιμος Αρσένης, αλλά και οι παρακάτω: Άρ. Αλεξόπουλος, Γ. Αργείτης, Ι. Βαρουφάκης, Δ. Βερβεσός, Χρ. Βερναρδάκης, Κων. Γάτσιος, Διον. Γράβαρης, Ι. Δρόσος, Ι. Δραγασάκης, Νικ. Κανάκης, Π. Καρκατσούλης, Χ. Καστανίδης, Ηλ. Κικίλιας, Σπ. Κουβέλης, Βαγγ. Κουφουδάκης, , Ι. Μηλιός, Λ. Μίχος, Ανδ. Νεφελούδης, Χρ. Παπαθεοδώρου, Απ. Παπατόλιας, Σ. Ρομπόλης, Π. Ρουμελιώτης, Σωτ. Ρούσσος, Γ. Σταθάκης, Μιχ. Σπουρδαλάκης, Λευτ. Τζέλλας και Ευκλ. Τσακαλώτος.

matrix24.gr