10 Μαρτίου 2013

Δημοσκόπηση:Τι "ψηφίζουν" οι Θεσσαλονικείς για τις καταδίκες Παπαγεωργόπουλου - Ακη

Οι Θεσσαλονικείς εμφανίζονται αυστηροί και αποδέχονται ως δίκαιες τις αποφάσεις τις Δικαιοσύνης για τα επιφανή πολιτικά στελέχη της πόλης.

Ετσι, περίπου 9 στους 10 θεωρούν δίκαιη την καταδικαστική απόφαση για τον...
κ. Τσοχατζόπουλο και μόνο το 2% τη θεωρεί άδικη, είναι δε χαρακτηριστικό ότι και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μόνο το 5% θεωρεί άδικη την απόφαση.



Αντίστοιχα, στην περίπτωση του πρώην δημάρχου το 66% θεωρεί δίκαιη την απόφαση, το 20% τη θεωρεί δίκαιη μεν, αυστηρή δε, και μόλις το 8% τη θεωρεί άδικη. Υπάρχει, ωστόσο, μια σημαντική μερίδα ψηφοφόρων της ΝΔ (18%) που θεωρεί άδικη την απόφαση για τον πρώην δήμαρχο.

Ακόμη και στην περίπτωση του πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, οι Θεσσαλονικείς θεωρούν ότι η απόφαση που οδήγησε στην έκπτωσή του από το αξίωμα ήταν δίκαιη.

Το κατά πόσο οι αυστηρές αυτές απόψεις των Θεσσαλονικέων ενισχύονται από την οικονομική ανέχεια και τη ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει και να συνυπολογίσει. Είναι, όμως, αναμφισβήτητο ότι δείχνουν τη μαζική απαίτηση των πολιτών για την αλλαγή σελίδας στις σχέσεις κράτους – πολιτικών και επιχειρήσεων, με την ουσιαστική ενσωμάτωση της διαφάνειας στη διοίκηση και τη χωρίς εκπτώσεις τιμωρία όσων βρεθούν με το μέλι στο δάχτυλο…

Η επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» αλά ελληνικά έχει πολύ δρόμο για να πείσει τους πολίτες ότι θα φέρει αποτελέσματα: μόνο το 40% των Θεσσαλονικέων εμπιστεύεται τις δικαστικές αρχές «πολύ» (28%) ή «απόλυτα» (12%), ενώ 1 στους 3 απαντά «λίγο» (20%) ή «καθόλου» (13%). Σε ό,τι αφορά τις ανεξάρτητες αρχές, η αποδοχή δεν είναι καλύτερη: μόλις το 32% τις εμπιστεύεται «πολύ» ή «απόλυτα», ενώ το 27% δηλώνει «λίγη» ή «καθόλου» εμπιστοσύνη.

Πηγή: Αγγελιοφόρος της Κυριακής
Seleo.gr News