15 Μαρτίου 2013

Τέλος στις συντάξεις «μαμούθ» των βουλευτών

Με μία κίνηση το Υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να θέσει τέρμα στην αδικία εις βάρος των πολιτών

Σε μία κίνηση, που αν υλοποιηθεί, θα αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη φαίνεται πως προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών έπειτα και από δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα.


Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε κούρεμα έως και 60% στις βουλευτικές συντάξεις και υπολογισμό τους με τρόπο όμοιο όπως για όλους τους εργαζομένους. Η ρύθμιση αυτή, που θεωρείται κοινωνικά αυτονότητη, περιλαμβάνει υπολογισμό των συντάξεων πριν από την παρακράτηση των εισφορών και των μειώσεων που έχουν επιβληθεί, όπως δηλαδή ισχύει για όλους τους πολίτες που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.

Συνεπώς αν ο συνταξιούχος βουλευτής εργάζεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η βουλευτική του σύνταξη θα περιοριστεί έως και 70% ή εάν συνταξιούχος του ευρύτερου Δημοσίου εκλεγεί βουλευτής, θα πρέπει η σύνταξη του να ανασταλεί ώστε ο χρόνος της θητείας του να θεωρηθεί συντάξιμος ή να λάβει βουλευτική σύνταξη.

Αυτή η ρύθμιση μάλιστα, έρχεται να προστεθεί στην κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης για όσους εκλεγούν από εδώ και πέρα όχι μόνο στο Κοινοβούλιο αλλά και στις αιρετές θέσεις των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης Α' & Β' βαθμού.

newsbomb.gr