20 Μαρτίου 2013

Με υπό πτώχευση ικέτη, παρομοιάζει τον Μ. Σαρρή ο ΥΠΟΙΚ της Μάλτας... μη χαίρεσαι γιατί έρχεται και η σειρά του δικού σου πλυντηρίου

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναξιοπρεπές από την εικόνα ενός προσώπου σε πτώχευση που ικετεύει για βοήθεια». Με αυτά τα λόγια ξεκινάει άρθρο του υπουργού Οικονομικών της Μάλτας, Edward Scicluna στην εφημερίδα «Times of Malta» αναφερόμενος στον Κύπριο ΥΠΟΙΚ, Μιχάλη Σαρρή.

Όπως αναφέρει, ο δανεισμός χρημάτων σε ένα υπό πτώχευση άτομο, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και το παραλληλίζει με την διάσωση κάποιον από πνιγμό που ενέχει τον κίνδυνο να κοστίσει στον διασώστη ακόμα και την ζωή του.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, η παραπάνω εικόνα αρχίζει να γίνεται αρκετά σύνηθες φαινόμενο. Την «μοναδική» περίπτωση της Ελλάδας ακολούθησε η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και πλέον η Κύπρος. Όλες όπως επισημαίνει ο ΥΠΟΙΚ της Μάλτας έχουν την δική τους ξεχωριστή ιστορία αλλά όλες προσφέρουν ένα καλό «μάθημα» στα άλλα κράτη της ευρωζώνης.

Η αίσθηση όπως περιγράφει που αποκόμισε μετά το τέλος του κρίσιμου Eurogroup για την Κύπρο νωρίς το πρωί ήταν τέτοια που κανείς δεν θα ήθελε να νιώσει ποτέ στη ζωή του. Και αποτελεί χρήσιμη εμπειρία για κάθε υπουργό Οικονομικών ως υπενθύμιση των κινδύνων που ελλοχεύουν για την ευημερία της χώρας του από τον εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών.


Πηγή:www.capital.gr