09 Μαρτίου 2013

«Ψήφος» εμπιστοσύνης του Κατάρ στην Ελλάδα – «Ήρθαμε για να μείνουμε» - «Τροχοπέδη» στις επενδύσεις ο… ΣΥΡΙΖΑ

Την δυνατότητα στενότερης επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ καθιστούν πιθανή ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του ασιατικού «Εμιράτου».

«Εάν είμαστε σοβαροί, το Κατάρ θα έρθει για να μείνει» σημειώνει στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ανώτατο μέλος της κυβέρνησης του Κατάρ, προσθέτοντας πως «το Κατάρ μπορεί να γίνει στρατηγικός εταίρος της χώρας μας και να διαμορφώσει μία ισχυρή σχέση με την Αθήνα, κάνοντάς την συνέταιρο για ολόκληρη την Ευρώπη».

Ωστόσο, η εφαρμογή των συμφωνηθέντων, όσον αφορά τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, εκ μέρους της Ελλάδας αλλά και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της πολυνομίας, αποτελούν πρωτεύοντες προϋποθέσεις για την περαιτέρω «αναπτυξιακή» συνεργασία των δύο χωρών.

Παράλληλα, στελέχη του Κατάρ υπερθεματίζουν την πιθανότητα επικείμενης ανάληψης της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που θα αποτελούσε «τροχοπέδη» στα επενδυτικά τους σχέδια.

Συγχρόνως, επισημαίνουν την σπουδαιότητα αλλά και την εξέχουσα σημασία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα του Κατάρ, καθώς, όπως τονίζουν «αναζωπύρωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα».

www.bankingnews.gr