20 Μαρτίου 2013

Χρυσόστομος για τα πανηγύρια: Δίνουμε την εκκλησιαστική περιουσία (με το αζημίωτο), δώστε μας ομόλογα φυσικού αερίου (βίντεο)

[Τα σκέφτονται πριν τα πούνε ή έχει θολώσει το μυαλό τους να σκέφτονται όλη μέρα τη Μέρκελ; Μπράβο στον Αρχιεπίσκοπο που δίνει την περιουσία έστω και αν ζητάει ανταλλάγματα αλλά μιλάμε για πρόταση για τα πανηγύρια: Ο αρχιεπίσκοπος δίνει την περιουσία στο κράτος αντί για ομολόγων προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα για να σωθούν οι τράπεζες... το κράτος πρέπει να πουλήσει την περιουσία για να πάρει στα χέρια του χρήματα να τα χώσει στις τράπεζες... ας πούμε ότι καταφέρνει να πουλήσει τα ακίνητα με κλειστές τις τράπεζες... πόσο καιρό θα πάρει αυτή η διαδικασία; 15 μέρες ή 15 μήνες; 
Σ' αυτούς τους 15 μήνες πως θα ανοίξουν οι τράπεζες; Απλά δεν θα ανοίξουν αλλά η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά... πιστεύει ο αρχιεπίσκοπος! Ας του εξηγήσει κάποιος ότι οι τράπεζες χρειάζονται φράγκα για να ανοίξουν την άλλη εβδομάδα αλλιώς θα αρχίσουν τα προβλήματα...]

Υπέρ της εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη τάχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος σε συνάντηση του με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, πρότεινα να υποθηκευτεί η περιουσία της κυπριακής εκκλησίας και να επενδυθούν τα κέρδη σε κρατικά ομόλογα.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατία είχε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, στον οποίο πρότεινε να υποθηκευτεί η εκκλησιαστική περιουσία και το αντίτιμο να επενδυθεί προκειμένου να αγοραστούν κρατικά όμόλογα.

Ο κ. Χρυσόστομος, τόνισε νωρίτερα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ότι εάν εκδοθούν ομόλογα της κυβέρνησης με βάση το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, τότε «θα πάρουν ομόλογα και οι 600 ενορίες, η Μητρόπολη, η Αρχιεπισκοπή και τα μοναστήρια, προκειμένου να σταθεί η Κύπρος στα πόδια της και να μην ανακατευτεί η Τρόικα».

Παράλληλα, ο αρχιεπίσκοπος τάχθηκε υπέρ του ενδεχόμενου επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, δηλώνοντας πως «με τέτοια μυαλά που διαθέτει η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει. Πρέπει να προετοιμαστούμε για ομαλή έξοδό μας από την Ευρωζώνη, να μελετήσουμε το σχέδιο και να είμαστε έτοιμοι», προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να τιμωρήσουν την Κύπρο, ενώ κάλεσε τις ελληνικές κυβερνήσεις «να τολμήσουν να τρυπήσουν στο Αιγαίο και να μη φοβηθούν τους Τούρκους».