20 Μαρτίου 2013

Ποια η διαφορά Ελλάδας Κύπρου;

Και φυσικά η διαφορά δεν είναι ότι εμείς πήραμε 110 δις κι αυτοί χρειάζονται 18, όπως λένε οι αφελείς, αν και τα 18 δις είναι υπέρογκο για αυτούς καθώς ισούται με το ΑΕΠ τους. Αφού αποκαταστήσουμε την αλήθεια που λέει ότι Η ΚΥΠΡΟΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ 5,8 δις ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και όχι να μην μπει.... να πούμε και ότι η πραγματική διαφορά μας είναι τα δημοσιονομικά στοιχεία τα οποία δεν δικαιολογούν προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης:

Το δημόσιο χρέος της Κύπρου ανήλθε σε 86,5% του ΑΕΠ το 2012, το δικό μας ήταν στο 126% το 2009 και το έλλειμμα της είναι στο 5,5% ενώ το δικό μας το 2009 ήταν στο 10%, 12% ή στο 15% αν προτιμάτε... 

Αυτή είναι και η διαφορά μας:

Οι Κύπριοι δεν παίρνουν τα λεφτά επειδή έχουν μπουρδέλο κράτος ή ένα κάρο δημοσίους να τα ξύνουν στον Οργανισμό Αποξήρανσης Λίμνης Κωπαϊδας... οι Κύπριοι χρειάζονται τα λεφτά γιατί παρανοίχθηκαν οι Τράπεζές τους και χρωστάνε πχ. στην ΕΚΤ, 9,5 δις η Λαϊκή και 2 δις η Κύπρου.

Η Κύπρος είναι δηλ. ένα πράμα σαν την Ιρλανδία που ανέλαβε τα χρέη των Τραπεζών και το δήμοσιο έλλειμμα εκτινάχθηκε το 2009 και για τα 2 επόμενα χρόνια στο 15% λόγω ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών που έγινε σταδιακά... γιατί αν γινόταν με τη μία το έλλειμμα θα πήγαινε στο 35%!

Παρόλα αυτά η Ιρλανδία βρήκε το δρόμο της και επέστρεψε στις αγορές λόγω βιομηχανίας και το ίδιο θα γίνει και με την Κύπρος (λόγω τουρισμού ή φυσικού αερίου) είτε εντός είτε εκτός ευρώ... γιατί και η Κύπρος έχει οργανωμένο κράτος και όχι μπουρδέλ@ ελληνικό να πληρώνει δημοσίους υπαλλήλους που έχουν καταδικαστεί για φόνο και είναι φυλακή...