27 Μαρτίου 2013

Σπηλιωτόπουλος: οι ψευτομαγκιές οδηγούν στην απόλυτη καταστροφή

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο Πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γ. Παντελάκη τόνισε μεταξύ άλλων: «… Η ανασφάλεια στους καταθέτες στην Ευρωζώνη αρχίζει και υπάρχει. Αν χάσει κάποιος από αυτήν την ...
ανασφάλεια δεν θα είναι μόνο οι χώρες του Νότου. Θα είναι όλες οι χώρες που ανήκουν στο

ευρώ. Μακροπρόθεσμα και η ίδια η Γερμανία θα χάσει από αυτή τη κουβέντα. Θέλω να πιστεύω ότι όσοι μιλούν για αλλαγή οικονομικού μοντέλου με αφορμή τη Κύπρο θα μαζευτούν, θα ανασκευάσουν… Στη χώρα μας υπάρχει η ασφάλεια των καταθέσεων.

Εμείς περάσαμε τα πιο δύσκολα και δεν διανοηθήκαμε καν να συζητήσουμε για τον οποιοδήποτε καταθέτη ότι μπορεί να χάσει ένα ευρώ…»

«… Μπαίνουμε σε μια διαδικασία γεωπολιτική. Πέρα από το οικονομικό κομμάτι βλέπετε ότι ξαναμοιράζεται ο κόσμος… Υπό αυτή την έννοια πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι, εδώ, πρέπει να κρατήσουμε αυτό το εποικοδόμημα και ει δυνατόν να το ενισχύσουμε όχι να το διαλύσουμε, ούτε να το απογυμνώσουμε οικονομικά. Εκεί είναι το λάθος των Γερμανών…»

«… Θα πρέπει και εμείς να διδαχθούμε ότι κάθε φορά που επιχειρούμε “ψευτόμαγκιές” ή εν πάση περιπτώσει λεονταρισμούς, εάν δεν υπάρχει προετοιμασία, σωστό σχέδιο και εναλλακτική πρόταση, αυτά τα οποία λέμε μπορεί να μας οδηγήσουν στην απόλυτη καταστροφή…»