27 Μαρτίου 2013

Ταυτοποιήθηκε dna υπόπτου και καραμπίνα στις Σκουριές

[Κατά τ΄άλλα τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγαν ότι η επιχείρηση ήταν στημένη από την εταιρία για να αμαυρώσει τον "ευγενή αγώνα" των 100 ΣΥΡΙΖΑίων της περιοχής... Καταλάβατε τώρα γιατί δεν ήθελαν τα ΜΑΤ στην Ιερισσό;]

Οι 20 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς, που ήταν ύποπτοι για την επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, κλήθηκαν εχθές ανωμοτί να δώσουν εξηγήσεις στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν παρευρέθησαν οι ίδιοι αλλά έστειλαν γραπτά υπομνήματα τα οποία παρέδωσαν οι συνήγοροι τους.


Όπως αναφέρουν πληροφορίες, όλοι τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, ενώ στα υπομνήματά τους κατήγγειλαν περιστατικά «αστυνομικής αυθαιρεσίας» στη Χαλκιδική μετά την επίθεση στις Σκουριές. Με τις καταθέσεις των 20 υπόπτων, ολοκληρώθηκε η αστυνομική προανάκριση και τις επόμενες ημέρες ο φάκελος της δικογραφίας θα αποσταλεί στην αρμόδια εισαγγελέα Πολυγύρου, η οποία θα έχει τον τελικό λόγο για την ποινική τους μεταχείριση.

Ωστόσο σε μάλλινο σκούφο που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης, ταυτοποιήθηκε με ίχνη DNA, το γενετικό υλικό ενός εκ των υπόπτων, σύμφωνα με διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ. Η Αστυνομία υποστηρίζει, για έναν ακόμη κάτοικο, ότι μέσω βαλλιστικής εξέτασης ταυτοποίησαν την καραμπίνα που κατείχε με αυτή που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο εργοτάξιο.

Στο πλαίσιο των ερευνών ζητήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι οι εμπλεκόμενοι συνομίλησαν πριν και μετά την επίθεση στις Σκουριές, καθώς και ότι εντοπίστηκε «στίγμα» των τηλεφώνων τους στην ευρύτερη δασική περιοχή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.