26 Μαρτίου 2013

Κλειδώνει η αγορά της ΔΕΠΑ από την Gazprom

Κοντά σε συμφωνία για την αγορά της ΔΕΠΑ βρίσκονται ΤΑΙΠΕΔ και Gazprom σε περίπτωση που θελήσει η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου να πλειοδοτήσει στoν διαγωνισμό της.

«Κλειδώνει» η αγορά της ΔΕΠΑ από την Gazprom. Οι δύο πλευρές μετά από συνεχείς διαπραγματεύσεις τα τελευταία 24ωρα, φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία.
Τα σενάρια που έχουν εξετάσει το ΤΑΙΠΕΔ και η Gazprom σε επιστολές που έχουν ανταλλάξει είναι η μείωση του ποσοστού της εγγυητικής επί της δεσμευτικής προσφοράς με το ποσοστό να μειώνεται από 20% σε μονοψήφιο νούμερο, ενώ μελετάται και η περίπτωση να καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου, σύμφωνα με το energypress.gr.

Σε περίπτωση που ξεπεραστούν τα εμπόδια και το ζήτημα έχει διευθετηθεί, θα υπάρξει ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο θα συνεδριάσει αύριο υπό την προεδρία του Στελιου Σταυρίδη.

Παρόλα αυτά, έχει γίνει εμφανές ότι η Gazprom διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι εάν οι Ρώσοι πλειοδοτήσουν στον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ, η Κομισιόν δεν θα τους αφήσει «ατιμώρητους», με στελέχη της εταιρείας να εκφράζουν ανησυχίες ότι η Κομισιόν θα κινηθεί εναντίον τους για την μη τήρηση κανόνων αντιμονοπωλιακής πολιτικής όπως στην περίπτωση της Microsoft.