26 Μαρτίου 2013

H παίρνει το δίκτυο των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα... με 524 ψωροεκ

[Στους ηλίθιους να πούμε ότι η Εθνική δεν μπορούσε να τα πάρει λόγω προβλήματος μονοπωλίου καθώς θα μεγάλωνε πολύ και γι΄ αυτό δεν κατέθεσε πρόταση, ενώ η ALPHA έδινε λιγότερα και δεν διασφάλιζε τις θέσεις εργασίας...]

Είναι και επίσημη πλέον η μετάβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στον έλεγχο της Τραπέζης Πειραιώς.


Η σχετική συμφωνία υπεγράφη νωρίς το μεσημέρι, και προβλέπει την απόκτηση του εν Ελλάδι δικτύου των τριών Κυπριακών Τραπεζών έναντι ποσού 524 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τα υποκαταστήματα που έχουν στην Ελλάδα οι τράπεζες Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική. Aναλυτικά η ανακοίνωση της Τραπέζης Πειραιώς έχει ως εξής:

«Συμφωνία για την απόκτηση όλων των καταθέσεων, δανείων και καταστημάτων στην Ελλάδα της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής Τράπεζας, συμπεριλαμβανομένων των δανείων και καταθέσεων των θυγατρικών τους στην Ελλάδα (leasing, factoring και Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος - IBG), υπέγραψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το τίμημα της συμφωνίας ανέρχεται στα 524 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα καταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα επαναλειτουργήσουν από αύριο, Τετάρτη 27 Μαρτίου, και όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται κανονικά.

Η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως η συμφωνία καταρτίσθηκε σε συνέχεια πρότασης που υπέβαλε η ίδια για την εξαγορά του δικτύου καταστημάτων και των δραστηριοτήτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης που απηύθυναν προς τις ελληνικές τράπεζες η ελληνική κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

«Η συμφωνία διασφαλίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, συνδράμει την Κύπρο στην αντιμετώπιση της κρίσης και εξασφαλίζει τους καταθέτες, πελάτες και υπαλλήλους των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς.

Με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων αυτών, το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου ανέρχεται σε 95 δισ. ευρώ με 1.660 καταστήματα και 24.000 υπαλλήλους.

Η Τράπεζα Πειραιώς διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή της πως θα διαχειριστεί με ιδιαίτερη προσοχή τη διαδικασία ενσωμάτωσης των δραστηριοτήτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, με παράλληλο στόχο τη δημιουργία αξίας και ευκαιριών για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

«Η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, διαδικασία στην οποία η Τράπεζα Πειραιώς έχει συμμετάσχει από την πρώτη στιγμή ως βασικός πυλώνας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».