01 Μαρτίου 2013

«Kολλητάρια για μια ζωή», είπε ο Ρόντμαν στο δικτάτορα Κιμ Τζονγκ Ουν - Τον φιλοξενεί στη Βόρεια Κορέα [εικόνες]

Επίσημος προσκεκλημένος του Βορειοκορεάτη δικτάτορα βρέθηκε ο πάλαι ποτέ άσος του NBA, Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος ετοιμάζεται να γυρίσει και ριάλιτι για το πώς είναι να μαθαίνει μπάσκετ τους υποσιτισμένους υπηκόους του.
«Θα είμαστε φίλοι για μια ζωή». Αυτό γύρισε και είπε ο Ντένις Ρόντμαν στον ισόβιο ηγέτη ενός έθνους στο οποίο οι κάτοικοι κυριολεκτικά τρώνε τα παιδιά τους.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Ρόντμαν ποτέ δεν ζήτησε να γίνει διπλωμάτης. Εκείνος, χρεοκοπημένος εδώ και χρόνια, απλά δέχθηκε την πρόταση του VICE (αφού την αρνήθηκε ο Μάικλ Τζόρνταν) για να βρεθεί στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας και να διδάξει μπάσκετ. Με ένα τηλεοπτικό συνεργείο να τον ακολουθεί.



Κάπως έτσι βρέθηκε στις κερκίδες του σταδίου, αγκαλιά με τον Κιμ Τζονγκ Ουν, να χειροκροτεί τη «μούφα» ισοπαλία 110-110 ανάμεσα στους τρεις παίκτες των Harlem Globetrotters που είχε μαζί του και στην ελιτ των παικτών της χώρας.



Ενώ ταυτόχρονα τουίταρε γραφικότητες όπως «είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τις ΗΠΑ» και «δεν είμαι πολιτικός. Το μόνο που ξέρω είναι ότι εδώ λατρεύουν το μπάσκετ».

Η πραγματική αιτία που άνοιξαν οι πύλες του κλειστοφοβικού κράτους στον παλαίμαχο μπασκεμπολίστα είναι ο αδελφός του δικτάτορα, Κιμ Τζονγκ Τζουλ, ο οποίος φωτογραφήθηκε με μια φανέλα του άσου.



iefimerida.gr