01 Μαρτίου 2013

To «Εθνος» προς Αρβανίτη: Πες μας γιατί βρίσκεσαι στη «λίστα Νικολούδη» και ποιά προβλήματα έχεις με το Πόθεν Εσχες

Νέο μέτωπο έχει ανοίξει μεταξύ της εφημερίδας Το Εθνος και του δημοσιογράφου της κρατικής τηλεόρασης Κώστα Αρβανίτη με αφορμή δημοσίευμα ότι ο δημοσιογράφος βρίσκεται στη λίστα με τα 335 «καυτά» ονόματα που ερευνώνται για το Πόθεν Εσχες τους και φορολογικές παραβάσεις.

Γράφει σήμερα (1.3.03) το Εθνος με τίτλο «Για τη λίστα Νικολούδη και τους «ανησυχούντες»»:


«Το Εθνος δημοσίευσε στο προχθεσινό φύλλο του αναλυτικές πληροφορίες για ονόματα «υπεράνω πάσης υποψίας» που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη «λίστα Νικολούδη». Πρόκειται για πρόσωπα με προβληματικές δηλώσεις Πόθεν Εσχες, τα οποία αφού εντόπισε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες έστειλε τους σχετικούς φακέλους στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για περαιτέρω έρευνα.

Ενας εξ αυτών αναγνώρισε τον εαυτό του στη λίστα και τοποθετήθηκε οικειοθελώς στο κάδρο. Πρόκειται για δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης (πρώην, νυν, δεν γνωρίζουμε). Αντί, λοιπόν, να απαντήσει γιατί βρίσκεται στη λίστα Νικολούδη, ποιά προβλήματα στο Πόθεν Εσχες του εντόπισε η Αρχή και άλλα πολλά, εξαπέλυσε μύδρους κατά του «συνήθους υπόπτου», της «διαπλοκής» και κάλεσε το λαό «του» και το «Σωματείο» του να σταθούν δίπλα του.

Επειδή αν καλά καταλαβαίνουμε και ο λαός και η Αριστερά και τα συνδικαλιστικά σωματεία μάχονται τη φοροδιαφυγή, ελπίζουμε το «αγωνιστικό κάλεσμα» να συνιστά εκδήλωση γραφικότητας. Αυτά προς το παρόν...

Τι έχει ήδη απαντήσει η Κώστας Αρβανίτης

Τη δική του άποψη για όσα έγραψε την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα Εθνος έδωσε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, μέσω του προσωπικού του blog.

Ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» σημειώνει πως «το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο ''Ονόματα που καίνε στη λίστα Νικολούδη'' φωτογραφίζει δημοσιογράφο της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης με αριστερό προφίλ ο οποίος σύμφωνα με το ανυπόγραφο κείμενο αφορά περιπτώσεις διακίνησης μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής», σημειώνοντας πως «αν αφορά στην εκπρόθεσμη κατάθεση του Πόθεν έσχες του δημοσιογράφου καλό θα είναι να αναφερθεί το ακριβές αδίκημα».

«Αν ο συντάκτης -ο οποίος δε είναι και πολύ περήφανος για το ρεπορτάζ του γι' αυτό και δεν το υπογράφει- έχει περισσότερα στοιχεία που αφορούν στις εμετικές κατηγορίες καλό θα είναι να τις αναφέρει συγκεκριμένα» συμπληρώνει ο κ. Αρβανίτης διατυπώνοντας κάποια ερωτήματα:

«Ο δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης του κρατικού καναλιού εργάζεται ή εργάζονταν σε γραφεία Τύπου εταιριών ή υπουργείων; Ηταν μεσολαβητής αγοραπωλησιών δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες; Ηταν μεσολαβητής ή συνεργάτης σε γραφεία τύπου ή σε άλλες θέσεις φανερές ή κρυφές του ιδιωτικού τομέα; Μήπως ο τραπεζικός λογαριασμός περιείχε μόνο τον παχυλό μισθό που ελάμβανε από την κρατική τηλεόραση (1200 μικτά); Ποια είναι τελικά τα περιουσιακά στοιχεία αυτού του περιβόητου δημοσιογράφου με αριστερό προφίλ, και ποιο είναι τελικά το έγκλημά του. Το αυτοκίνητο χρώματος κόκκινου 1400cc, η βάρκα των 6,5 μέτρων και το σπίτι ιδιοκατοίκησης (της Ζηνοβίας), ή το αριστερό προφίλ της δημοσιογραφικής γραφής. Γιατί δε γίνεται τελικά αδίκημα η διαφορετική οπτική, πόσο μάλλον η αριστερή για να τελειώνουμε;».

Ο Κώστας Αρβανίτης καταλήγει λέγοντας πως «είναι φανερό καιρό τώρα ότι όσοι δημοσιογράφοι δεν μπαίνουν στο κοπάδι συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων θα διώκονται με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο. Να είναι φανερό όμως και στα χαλκεία ότι πίσω δε θα κάνω ούτε για να πάρω φόρα».

Τι έλεγε το δημοσίευμα του Εθνους για τα 335 «καυτά» ονόματα που ερευνώνται για Πόθεν Εσχες:

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα που καίνε και πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας:

Δημοσιογράφος, συνεργάτης του πρακτορείου Reuters που δεν εργάζεται σε ελληνικό ΜΜΕ και συνυπογράφει συχνά άρθρα για τη διαφάνεια!

Επικεφαλής ασφαλιστικού οργανισμού

Δημοσιογράφος της πρωινής ζώνης της κρατικής τηλεόρασης με έντονα αριστερό προφίλ

Διευθυντικό στέλεχος εφημερίδας ιδιαίτερα μικρής κυκλοφορίας που σηκώνει σταθερά την αντιμνημονιακή σημαία

Δύο αθλητικοί δημοσιογράφοι

Δύο δημοσιογράφοι τηλεοπτικού σταθμού

Πρώην πρόεδρος ΠΑΕ της βόρειας Ελλάδας και ένας πρόεδρος σε ΠΑΕ της νότιας Ελλάδας

Προβεβελημένος εφοπλιστής που έχει σχέση και με τον τραπεζικό τομέα

Για τα ευρήματα που περιλαμβάνονται στην Εκθεση θα πρέπει τώρα να υπάρξει συνεργασία με τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα Νικολούδη θα κληθούν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις σχετικά με την περιουσιακή τους κατάσταση, θα ελεγχθούν οι μισθολογικές τους καταστάσεις, οι καταθέσεις τους σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, εμβάσματα, κινητή και ακίνητη περιουσία, μετοχές ή ομόλογα, καθώς και η οικονομική κατάσταση συγγενικών τους προσώπων.

iefimerida.gr