12 Μαρτίου 2013

Παναγιωτόπουλος (MEGA): Ο Ακης δεν απειλείται με ισόβια, το αδίκημα έχει παραγραφεί

Σκανδαλώδες θεωρεί ο δημοσιογράφος Χρήστος Παναγιωτόπουλος και διευθυντής ειδήσεων του Μega το γεγονός ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν θα δικαστεί με ισόβια, παρότι πήρε μίζες 100 εκατ. ευρώ, γιατί το αδίκημα έχει παραγραφεί!

Γράφει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος στο σάιτ aixmi.gr:


Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τη συμμορία που είχε συστήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ήδη από τις αρχές του 1998, η οποία πήρε μίζες περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι δικαστές έμειναν πολλές φορές άφωνοι στη διάρκεια των ανακρίσεων, ανακαλύπτοντας το εξαιρετικά πολύπλοκο δίκτυο που είχε στήσει ο Άκης, μέσω δεκάδων οφ σορ εταιρειών, για να κρύψει τον δρόμο του «μαύρου χρήματος».

Ο στενότερος συνεργάτης του Γιάννης Σμπώκος πρέπει να πήρε 40 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία οι δικαστές εκτιμούν πως πρέπει να διπλασίασε κατά τη διαχείρισή τους.

Παρόλα αυτά ο Τσοχατζόπουλος δεν απειλείται με ισόβια, διότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί με τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Η ποινή του, εφόσον καταδικαστεί, θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 20 χρόνων με βάση την κατηγορία περί ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος.

Έτσι, θα υπάρχει το τουλάχιστον παράδοξο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος να έχει καταδικαστεί σε ισόβια, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε φαγοπότι 17 εκατομμυρίων ευρώ, και ο Άκης να φυλακιστεί για λίγα χρόνια κι ας έχει αρπάξει πέντε φορές παραπάνω.