20 Απριλίου 2013

Παντρεμένος με παιδί ο 26χρονος βομβιστής της Βοστόνης

Σύμφωνα με νέα στοιχεία ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ ήταν παντρεμένος με Αμερικανίδα και είχε αποκτήσει μια κόρη

Παντρεμένος και με μία κόρη ήταν ο 26χρονος βομβιστής της Βοστόνης σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως.

Η 24χρονη Κάθριν Ράσελ, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που σχεδίασε ο σύζυγός της με τον μικρότερο αδελφό του, δήλωσε «σοκαρισμένη και αηδιασμένη».

Συντετριμμένη όλη η οικογένεια Ράσελ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την ειδεχθή πράξη του Τσετσένου άνδρα, δηλώνοντας πως «ποτέ δεν τον γνωρίσαμε πραγματικά».

Η 24χρονη, για να τον παντρευτεί, είχε ασπαστεί το Ισλάμ και λίγο μετά τον γάμο απέκτησε την τρίχρονη πλέον Ζαχάρα.

Η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εξηγούσε πως «η κόρη μας έχασε τον σύζυγο της σήμερα και πατέρα του παιδιού της. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς συνέβη αυτή η φρικτή τραγωδία. Στο τέλος συνειδητοποιούμε ότι ποτέ δεν ξέραμε ποιος πραγματικά ήταν ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ. Η καρδιά μας είναι αηδιασμένη από τον τρόμο που έσπειρε».

Όπως δήλωσε γείτονας της οικογένειας στον αμερικανικό Τύπο, η Ράσελ εγκατέλειψε τις σπουδές της πριν τέσσερα χρόνια περίπου, ενώ από τότε που ασπάστηκε το Ισλάμ «κυκλοφορούσε με το κεφάλι καλυμμένο και φορώντας υπερμεγέθη ρούχα».

Σύμφωνα, με την ιστοσελίδα spotcrime.com ο Ταμερλάν είχε συλληφθεί για ενδοεικογενειακή βία τον Ιούλιο του 2009 καθώς είχε επιτεθεί στην Ράσελ.

Στο μεταξύ, συγγενής των βομβιστών επέμεινε ότι ο Ταμερλάν αγαπούσε την γυναίκα και το παιδί του, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση δεν μπορεί να σχετιστεί με τη θρησκεία, καθώς η οικογένεια της συζύγου του είναι χριστιανική.

«Βρήκε την αγάπη, παντρεύτηκε, έκανε μια κόρη και ήταν πολύ χαρούμενος. Όμως δεν μπόρεσε να εγκλιματιστεί στις ΗΠΑ. Ήταν δύσκολο», δήλωσε ο συγγενής.