05 Απριλίου 2013

Γεωργιάδης: Η νοοτροπία της Χρυσής Αυγής να ασκεί βία δεν θα περάσει

«Δεν πρωταγωνίστησα στη χτεσινή συνεδρίαση, απλά δεν έμεινα σιωπηλός όταν ο Κασιδιάρης άρχισε να πετάει διάφορα» δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100.3 ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε χτες στη βουλή, κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.


«Αυτή η νοοτροπία των χρυσαυγιτών να ασκούν βία δεν θα περάσει» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, και συνέχισε, «Χτες είχαμε μια ντροπιαστική συνεδρίαση το πρωί, ενώ το βράδυ που έλειπε ο κ. Κασιδιάρης είχαμε μια υποδειγματική συνεδρίαση».

«Ο κ. Κασιδιάρης κάποια στιγμή σηκώθηκε όρθιος και το σκεφτόταν αν θα παίξει ξύλο η όχι. Γι’αυτο κ εγώ μπήκα μπροστά, για να του δείξω ότι η νοοτροπία βιαιοπραγίας της ΧΑ δεν θα περάσει» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ πρότεινε ακόμη την αλλαγή της νομοθεσίας της Βουλής σε περιπτώσεις βίας, εντός του κοινοβουλίου λέγοντας πως σε περίπτωση που βουλευτές της ΧΑ βιαιοπραγήσουν να συλλαμβάνονται αμέσως. «Σε περίπτωση που μέλη της ΧΑ σηκώσουν χέρι εντός του κοινοβουλίου, θα πρέπει να μπαίνει μέσα η ασφάλεια και να τους πηγαίνει αυτόφωρο» δήλωσε, και πρόσθεσε, «Οποίος σηκώσει χέρι θα ζήσει το “της φυλακής τα σιδερά, είναι για τους λεβέντες”».

Όσον αφορά τη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην προανακριτική, ο κ Γεωργιάδης δήλωσε πως ο κ. Παπανδρέου οφείλει να παραστεί στη Βουλή. «Θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου ανεξαρτήτως τις αντιδράσεις που θα δημιουργηθούν, πρέπει να έρθει στη Βουλή, είναι λάθος να στείλει υπόμνημα».

Για τις διαπραγματεύσεις του επιτελείου της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της χώρας, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος, παρ’ολο τις δυσκολίες, όπως είπε. «Η εικόνα που μου εχει δοθεί από τον κύριο Στουρνάρα, είναι ότι όλα θα πανε καλά στο τέλος» δήλωσε.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι συμφωνεί με την τρόικα για την είσπραξη του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς όπως είπε εάν η είσπραξη γινόταν μέσω εφορίας το κράτος θα εισέπραττε τα μισά λεφτά.

Πηγή: http://www.skai.gr