24 Απριλίου 2013

Στα αζήτητα η σορός του βομβιστή της Βοστώνης - Ούτε η μάνα του δεν πάει να τον πάρει-"Δεν με νοιάζει" λέει

Στα αζήτητα παραμένει η σορός του 36χρονου Τσετσένου βομβιστή της Βοστώνης Τάμερλαν Τσαρνάεφ, ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την αστυνομία.

Οπως μεταδίδει το ABC News ούτε η μάνα του, ούτε η σύζυγος, η 21χρονη Κάθριν, έχουν προσεγγίσει την αστυνομία για να πάρουν το άψυχο κορμί του και να το θάψουν.

''Θέλω να το ακούσει αυτό ο κόσμος , δεν με νοιάζει''

Συντετριμμένη, αλλά και απόλυτα πεπεισμένη πως τα παιδιά της έχουν πέσει θύματα πλεκτάνης, εμφανίστηκε η μητέρα των αδερφών Τσαρνάεφ, οι οποίοι είναι και πραγματοποίησαν τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της πόλης.

Η Ζουμπεϊντάτ Τσαρνάεβα, που ζει σε πόλη της Ρωσίας, έδωσε μια ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη τηλεφωνική συνέντευξη, μέσω της οποίας εξέφρασε για άλλη μια φορά την άποψή της, πως τα παιδιά της είναι αθώα. «Δεν είναι τα παιδιά μου βομβιστές. Είναι όλα μια πλεκτάνη της Αμερικής, επειδή ήταν Μουσουλμάνοι!» είναι τα σπαρακτικά της λόγια, ενώ τονίζει «Δεν με νοιάζει αν ο γιος μου είναι νεκρός. Δεν με νοιάζει αν με σκοτώσουν και εμένα!» δηλώνει, προκαλώντας έκπληξη με τα λεγόμενά της.

Να θυμίσουμε, ότι ο μεγάλος της γιος, Ταμερλάν (26 ετών), είναι νεκρός, μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, αλλά και επειδή ο 19χρονος αδερφός του, τον πάτησε με το αμάξι του, την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει από τη συμπλοκή. Επίσης, ο Τζόχαρ, νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στον λαιμό, ενώ η κατάσταση του είναι ακόμη πολύ σοβαρή και δεν μπορεί να μιλήσει.

«Δεν με νοιάζει αν σκοπεύουν να τον σκοτώσουν! Ήδη, ο μεγάλος μου γιος είναι νεκρός, οπότε δεν με νοιάζει. Θέλω να το ακούσει ο κόσμος αυτό. Δεν με νοιάζει!» ήταν η επαναλαμβανόμενη φράση της κατά τη διάρκεια τη τηλεφωνικής της επικοινωνίας με το CNN.

Και συνέχισε: «Ξέρετε τι πιστεύω πως θα γίνει τώρα; Είμαι σίγουρη, πως τώρα θα τον βγάλουν ένοχο για την υπόθεση των επιθέσεων, επειδή του πήραν τη φωνή και τη δυνατότητά του να μιλήσει και να τον ακούσει ο κόσμος. Τους το έκαναν αυτό, μόνο και μόνο, επειδή ήταν Μουσουλμάνοι!».