23 Απριλίου 2013

Είδηση-βόμβα από τη Βουλή για τις συντάξεις των πεσόντων

Τι ανακοινώθηκε πριν από λίγο μετά από ερώτηση του Γιάννη Μιχελάκη

Είδηση βόμβα έβγαλε πριν από λίγο από τη Βουλή ο αναπληρωτή Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Μιχελάκη ανακοίνωσε ότι μέχρι την Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να διορθωθεί η αδικία...
της περικοπής των συντάεξων που τιμητικά δίνει το κράτος στις οικογένειες των πεσόντων κατά το καθήκον ηρώων των Ελλήνων στρατιωτικών και των τριών όπλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ.Μιχελάκη οι συντάξεις είχαν περικοπεί μεσοσταθμικά ακόμα και ως 30%. Απαντώντας πριν από λίγο ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά την αποκατάσταση της αδικίας, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει άμεσα και πιο συγκεκριμένα μέχρι την Πέμπτη οπότε και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. Ευτυχώς η κυβέρνηση φαίνεται πως αντελήφθη το όνειδος της περικοπης των σντάξεων λιγότερων των 130 οικογενειών μεταξύ των οποίων αυτές των ηρώνν Βλαχάκου, Καραθανάση, Γιαλοψού, Ηλιάκη και πολλών και σπεύδει στη διόρθωση.